Pharmathen: εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης μονάδας στη Ροδόπη

Facebooktwitterpinterest

Νέα εποχή για την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα της Pharmathen σηματοδοτούν τα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης μονάδας της εταιρίας στις Σάπες, Ροδόπης. Τις νέες εγκαταστάσεις εγκαινίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 11/6/2010, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ. κ. Γιώργος Πεταλωτής, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Βλάχος, Επίσημος Εκπρόσωπος Αντιπολίτευσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Θεμελιωτής της Μονάδας και Βουλευτής ΝΔ, Γιώργος Πιλιλίτσης, Δήμαρχος Σαπών, ενώ συμμετείχαν βουλευτές, μέλη της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και ανώτατα στελέχη επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας.

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα της Pharmathen, επένδυση συνολικού ύψους 41 εκ. €, συνιστά μια από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες μονάδες παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Pharmathen πραγματοποίησε την επένδυση αυτή με στόχο να καλύψει τις ήδη αυξημένες παραγωγικές της ανάγκες κατά την επόμενη πενταετία. Η πραγματοποίηση της επένδυσης έγινε ακόμη επιτακτικότερη λόγω της έντονης εξαγωγικής δραστηριότητας και διεθνούς εξάπλωσης της εταιρίας. Η νέα μονάδα σχεδιάστηκε να πληροί τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα κριτήρια παραγωγής φαρμάκων με γνώμονα ότι το 90% της παραγωγής της θα προορίζεται για τις διεθνείς αγορές.

Οι νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της Pharmathen, αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις στη χώρα, και τη μεγαλύτερη στον φαρμακευτικό κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια. Υλοποιείται δε σε μια περίοδο που η ύφεση και οι αρνητικοί οικονομικοί δείκτες κυριαρχούν στην ελληνική αγορά. Η συνολική έκταση της νέας μονάδας είναι 17.000 τμ., δημιουργεί 150 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η παραγωγική δυνατότητά της ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 3 δις δισκία και 2 δις κάψουλες.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε: ‘Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, μια πρωτοβουλία αναπτυξιακής πνοής για τον τόπο, για τη Ροδόπη και ολόκληρη τη Θράκη. Σε μια εποχή που όλοι γνωρίζουμε τη δύσκολη συγκυρία που η χώρα αντιμετωπίζει και που όλοι μιλούν για ανάπτυξη, απασχόληση και επενδύσεις, εδώ στις Σάπες αποδεικνύεται έμπρακτα ότι, όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία το επιθυμεί, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά, όχι μόνο στην επίτευξη του κέρδους, που είναι ο εύλογος και θεμιτός σκοπός της λειτουργίας κάθε επιχείρησης, αλλά και στην ανάπτυξη ευρύτερων περιοχών μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, συγκράτησης του πληθυσμού στον τόπο διαμονής του, αύξησης του υγιούς ανταγωνισμού, μεταφοράς τεχνογνωσίας και προσέλκυσης νέων επενδύσεων που είναι πιθανό ότι θα ακολουθήσουν. Πόσο μάλλον όταν η εν λόγω επένδυση γίνεται από μια αμιγώς ελληνική βιομηχανία που δραστηριοποιείται στο ζωτικό τομέα της παραγωγής φαρμάκων, για τις τιμές των οποίων έχει προηγηθεί μεγάλη συζήτηση. Είναι βέβαιο ότι αυτή η νέα μονάδα της Pharmathen θα συνδράμει καίρια στην καλύτερη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς εν γένει και στην ορθολογικότερη τιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων στη χώρα μας προς όφελος του καταναλωτή.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση και στο προσωπικό της Pharmathen, που σήμερα κάνουν ένα όραμα πράξη, να τους διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες και να τους ευχηθώ καλορίζικη η νέα μονάδα, καλή λειτουργία και πάντα επιτυχίες’.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ομίλου της Pharmathen, κ. Βασίλης Κάτσος, στην ομιλία του, τόνισε ‘Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί πιστοί στο ραντεβού που δώσαμε πριν 3 χρόνια εγκαινιάζουμε τη σημαντικότερη επένδυσή μας, η οποία αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη. Μια επένδυση που καθιστά το μήνυμα της ανάπτυξης και πάλι επίκαιρο θέτοντας νέα δεδομένα στην επιχειρηματική και αναπτυξιακή πορεία της Pharmathen. Μία μονάδα που θέλω να πιστεύω ότι πάει ένα βήμα πιο μπροστά και τη χώρα μας’.

Σε ότι αφορά τα μελλοντικά σχέδια, ο κ. Κάτσος προανήγγειλε ότι η εταιρία θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία με την πραγματοποίηση νέων σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα, κεφαλαιοποιώντας την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα. Όπως ανέφερε, ‘Η εξωστρέφεια και η καινοτομία αποτελούν το βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Pharmathen και σε περιόδους δύσκολες όπως αυτές που βιώνουμε, είναι ίσως μονόδρομος για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις’.

‘Εξάγουμε ελληνική τεχνογνωσία, εξάγουμε ελληνικό φάρμακο και το στέλνουμε στις γειτονιές του κόσμου, σε 85 χώρες. Και μαζί με αυτό, κάθε φορά, σηκώνουμε πιο ψηλά την ‘σημαία’ της Ελλάδας’, συμπλήρωσε.

Η κυρία Νέλλη Κάτσου, Αντιπρόεδρος της Pharmathen ανέφερε ‘Σε μία περίοδο έντονης αποβιομηχάνισης και ανεργίας, η Pharmathen επιμένει να επενδύει στην Ελλάδα και δη στην περιφέρεια, τονώνει σημαντικά την αγορά εργασίας και συνεχίζει να ερευνά απρόσκοπτα για όλον τον κόσμο. Και αυτό είναι το πλέον ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα, όχι μόνο για την Pharmathen και τον κλάδο αλλά και για την ελληνική οικονομία. Η Pharmathen αποτελεί απόδειξη ότι στην Ελλάδα παράγεται έρευνα και καινοτομία και εξάγεται τεχνογνωσία και φαρμακευτικό προϊόν με προστιθέμενη αξία.
Διότι είναι επιτέλους καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για την εξωστρέφεια των Ελλήνων και της ελληνικής βιομηχανίας. Είναι καιρός το ελληνικό επιχειρείν, αλλά και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, να γίνουν ένας αξιόπιστος πρέσβης της χώρας μας στο εξωτερικό. Το παράδειγμα της Pharmathen που αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα έρευνας στην Ελλάδα, θέλουμε να το ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις’.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.