Νέα σχετικά με τον ιό Η1Ν1.

Facebooktwitterpinterest

Η ομαδα του Palacio απο το Παν/μιο Columbia της Νεας Υορκης, ενδιαφερθηκε να μαθει για ποιο λογο παρουσιασαν τα περιστατικα που νοσησαν στη Αργεντικη απο Η1Ν1 Λοιμωξη πολυ υψηλη θνητοτητα( Case Fatality Rate: 4,5).755991_pills

Οπως γνωριζουμε η αρχικη υποθεση , η οποια και υποστηριχθηκε και διεθνως , ηταν πως ο αρχικος ιος Α/Η1Ν1 , υπεστη μια γενετικη αναπροσαρμογη ( Reassortment), οποτε και προεκυψε ενα νεο στελεχος με διαφορετικη ανθεκτικοτητα στα αντιικα φαρμακα.

Μια πιο προσεκτικη επιδημιολογικη μελετη παρατηρησε ομως , οτι τα ατομα που ειχαν νοσησει απο τον ιο Α/Η1Ν1 και παρουσιασαν επιπλοκες , αλλα και αυξημενη θνητοτητα, ειχαν σε πολυ μεγαλυτερα ποσοστα τον Str. pneumoniai, δηλαδη τον Πνευμονιοκοκκο στο επιχρισμα απο το βλεννογονο της μυτης , απ οτι αλλα περιστατικα.

Ετσι καταληγει η μελετη, οτι ατομα αυξημενου κινδυνου για τη λοιμωξη Η1Ν1, οπως η εγκυος, χρονιοι και ενδεχομενως ανοσοκατεσταλμενοι ασθενεις κ.α. θα πρεπει να ελεγχονται μεσω του επιχρισματος και για αποικια πνευμονιοκοκκου, ωστε να λαμβανονται εγκαιρα αναλογα θεραπευτικα μετρα .

Βεβαια η καλυτερη προληψη θα ειναι παντα ο εμβολιασμος ολων των ευπαθων ομαδων εναντι του Η1Ν1, αλλα και εναντι της εποχικης γριπης και του πνευμονιοκοκκου.

Δυστυχως στην καθημερα πραξη η παραπανω οδηγια δεν ετυχε αναλογης αντιμετωπισης , ειδικα στη χωρα μας υπηρξε εξαρχης αναξιοπιστος επιδημιολογικος χειρισμος απο τα κρατικα υγιεινομικα οργανα, αλλα και σε πολυ μεγαλο ποσοστο απο τα αναξιοπιστα και υπερβολικα παντα ελληνικα ΜΜΕ.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.