Εκχύλισμα κάκτου μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Facebooktwitterpinterest

Δελτίο Τύπου
Ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah, στην Ιερουσαλήμ, ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα Hoodia Parfivora μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και περιορίζει τα συμπτώματα μεταβολικού συνδρόμου σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ. Η πρωτοποριακή ανακάλυψη έγκειται στο γεγονός πως το εκχύλισμα του κάκτου Hoodia Parfivora μειώνει δραστικά την ποσότητα του λίπους στο ήπαρ. Είναι η πρώτη φορά που οι ιατρικοί επιστήμονες καταπολεμούν το λιπώδες ήπαρ με φυσικά μέσα, χωρίς όμως να εκμεταλλεύονται τις κατασταλτικές για την όρεξη ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού.

Το λιπώδες ήπαρ προκαλείται από την αυξημένη παραγωγή και συσσώρευση λίπους στα ηπατικά κύτταρα. Κύριες αιτίες που το προκαλούν είναι η παχυσαρκία, η υπερλιπιδαιμία (αυξάνονται οι τιμές των λιπιδίων στο αίμα, κυρίως των τριγλυκεριδίων) και ο διαβήτης, σε περιπτώσεις όπου τα κύτταρα δεν αντιδρούν φυσιολογικά στην ινσουλίνη, αυξάνοντας τα επίπεδα του σακχάρου και της υπερλιπιδαιμίας στον οργανισμό.

Ο δρ Meir Mizrahi και ο δρ Gadi Lalazar ηγήθηκαν της ερευνητικής ομάδας εκ μέρους του Hadassah και συνεργάστηκαν με τα εργαστήρια Desert στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Hadassah χορήγησαν εκχύλισμα Hoodia Parfivora, σε ποντίκια που έπασχαν από λιπώδες ήπαρ και παρουσίαζαν μεταβολικό σύνδρομο. Η θεραπεία πέτυχε άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο των κλινικών δοκιμών. «Οδηγηθήκαμε σε συμπεράσματα που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση της λιπώδους νόσου του ήπατος, και το σημαντικότερο είναι πως στηριχτήκαμε σε ένα φυσικό προϊόν», τόνισε ο δρ. Lalazar.

Τα ευρήματα των ερευνών ανακοινώθηκαν πρόσφατα σε συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος Μελέτης Ασθενειών του Ήπατος (AASLD), στη Βοστώνη. Η Hadasit –η θυγατρική εταιρεία τεχνολογίας του Hadassah– έχει προχωρήσει σε επίσημη συμφωνία με τα εργαστήρια Desert, για τη δημιουργία παρασκευασμάτων από αγνό εκχύλισμα Hoodia Parviflora για τη θεραπεία ενός μεγάλου φάσματος φλεγμονωδών παθήσεων. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah εκπροσωπείται στην Κύπρο από τον οργανισμό iMER (www.imer.biz).

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.