Ερευνητής σε θέματα ασθενειών του ήπατος

Facebooktwitterpinterest

Δελτίο Τύπου

Βραβευμένος καθηγητής του Hadassah στα γραφεία της iMER

Ερευνητής σε θέματα
ασθενειών του ήπατος
Ο παγκοσμίου φήμης βραβευμένος καθηγητής Daniel Shouval, διευθυντής της Μονάδας Ήπατος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah Ein-Kerem, στην Ιερουσαλήμ, επισκέφθηκε πρόσφατα τα γραφεία της εταιρείας iMER στη Λευκωσία, στο πλαίσιο ιδιωτικού ταξιδιού στην Κύπρο. Κατά την επίσκεψή του στην iMER, o καθηγητής Shouval ενημερώθηκε από στελέχη της για την εποικοδομητική συνεργασία του οργανισμού με τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα καθώς και για την επιτυχή λειτουργία, εδώ και ένα χρόνο, της υπηρεσίας αεροπλάνου ασθενοφόρου αποκλειστικά για την Κύπρο.

Την άνοιξη του 2009 ο καθηγητής Shouval τιμήθηκε με το ετήσιο βραβείο του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου για τη Μελέτη του Ήπατος (EASL), στη διάρκεια της 44ης Ετήσιας Συνόδου της οργάνωσης, στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του EASL, η βράβευση του καθηγητή Shouval αποτελεί αναγνώριση της «εξαιρετικής επιστημονικής συμβολής και διαρκούς δραστηριότητάς του στο πεδίο των ηπατικών ασθενειών».

Τέως κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Hadassah του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, ο καθηγητής Shouval είναι ένας διεθνούς φήμης εξειδικευμένος ερευνητής των ηπατικών ασθενειών, ο οποίος εργάζεται συστηματικά για την ανακάλυψη εμβολίων κατά της ηπατίτιδας. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ξεκίνησαν το πρώτο πανεθνικής κλίμακας πρόγραμμα εμβολιασμού των νηπίων κατά της ηπατίτιδας Α, κατορθώνοντας να μειώσουν τα ηπατικά περιστατικά στους ενήλικες Ισραηλίτες κατά 95%.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.