ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ ΜΕ LASER

Facebooktwitterpinterest

Διαθλαστική χειρουργική
Η διαθλαστική χειρουργική δίνει τη δυνατότητα σε πολλά άτομα να απεξαρτηθούν από τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής την τελευταία δεκαετία.
Το excimer laser εγκρίθηκε από το FDA (Food & Drug Administration) το 1995, μετά από 6 χρόνια ερευνών.
Με τη χρήση του, αλλάζουμε το σχήμα και την καμπυλότητα του κερατοειδούς, διορθώνοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα μυωπίας, αστιγματισμού και υπερμετρωπίας.
είμαι υποψήφιος/α;
Οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τους τα ακόλουθα:

σταθερή συνταγή γυαλιών τoυς τελευταίους 12-24 μήνες μετά την ηλικία των 18 ετών.
καλή κατάσταση υγείας
να μην συνυπάρχουν οφθαλμολογικά νοσήματα (καταρράκτης, γλαύκωμα, σοβαρή ξηροφθαλμία, εκφυλιστική πάθηση του κερατοειδούς κ.λ.π.)
οι υποψήφιες δεν πρέπει να είναι έγκυες.
τι είδους αποτελέσματα μπορώ να περιμένω;
Παρά το γεγονός ότι η διαθλαστική χειρουργική δεν μπορεί να υποσχεθεί το τέλειο αποτέλεσμα, οι περισσότεροι ασθενείς που έκαναν την επέμβαση με laser δεν χρειάζονται πλέον γυαλιά ή φακούς επαφής για την οδήγηση, για το άθλημά τους, για να παρακολουθήσουν κάποια ταινία στην τηλεόραση και γενικά για τις καθημερινές τους ασχολίες.

η επέμβαση

η επέμβαση είναι τελείως ανώδυνη και πραγματοποιείται με ενστάλαξη απλού αναισθητικού κολλυρίου.
η θεραπεία με laser διαρκεί περίπου 2 λεπτά και για τους δύο οφθαλμούς
οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός 24 ωρών από την επέμβαση είναι απαραίτητη η ενστάλαξη θεραπευτικών κολλυρίων για περίοδο περίπου δύο εβδομάδων μετά την επέμβαση. Παράλληλα συνιστάται η αποχή από σπορ, η αποφυγή σκονισμένων χώρων και μακιγιάζ ματιών για το διάστημα αυτό.
Είναι απαραίτητη η χρήση γυαλιών ηλίου στους εξωτερικούς χώρους.

πιθανές παρενέργειες διαθλαστικής χειρουργικής

προσωρινώς κυμαινόμενη όραση
προσωρινή ευαισθησία στο φως
διόρθωση με μικρότερο ή μεγαλύτερο από τον επιθυμητό βαθμό
άλως (δακτύλιος) στο πεδίο της όρασης το βράδυ

Σπάνιες παρενέργειες περιλαμβάνουν:

σοβαρές λοιμώξεις
μερική μείωση όρασης

βλέποντας το μέλλον καθαρότερο
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι χαίρονται τώρα την ελευθερία της καλής όρασης χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής και δηλώνουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι μετά την επέμβαση.

Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την χρήση excimer laser είναι η πλέον ενδεδειγμένη, η συχνότερα εφαρμοσμένη εγχειρητική μέθοδος παγκοσμίως, η πλέον ασφαλής και είναι η λύση για την κακή όραση, λύση που θα διαρκέσει για όλη σας τη ζωή.

Κερατοσμίλευση με laser (LASIK)
Η μέθοδος αυτή αποτελεί συνδυασμό μικροχειρουργικής και επιμβάσεως με excimer laser το οποίο χρησιμοποιείται για τη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού.

Στη μέθοδο LASIK, ένα όργανο υψηλής εξειδίκευσης ο μικροκερατόμος χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει έναν λεπτό δισοειδή κρημνό (flap) στον κερατοειδή. Το excimer laser εφαρμόζεται κάτω από τον κρημνό του κερατοειδούς. Στη συνέχεια ο κρημνός αποκαθίσταται και αφήνεται να ιαθεί.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.