Η ρομποτική στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Facebooktwitterpinterest

Για τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του ρομποτικού συστήματος Da Vinci στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μίλησε ο εξειδικευμένος χειρούργος παχυσαρκίας και πρόεδρος της Doctors’ Hospital, Σωτήρης Γαβριήλ.

Στα πλεονεκτήματα αυτά περιλαμβάνεται η αυξημένη ασφάλεια, η μικρότερη διάρκεια αναισθησίας, ο μειωμένος κίνδυνος μόλυνσης ή απώλειας αίματος, η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και της δυσφορίας, καθώς και η σημαντική μείωση της περιόδου νοσηλείας και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανάρρωσης.

Ο Σπύρος Ασωνίτης, Χειρουργός – Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής της Doctors’ Hospital, περιέγραψε τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος Da Vinci, μέσω του οποίου ο χειρουργός αποκτά εξαιρετική εικόνα του χειρουργικού πεδίου και τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κινήσεις με τη μέγιστη ακρίβεια και δεξιότητα.

Αναφερόμενος στις εφαρμογές του συγκεκριμένου συστήματος, ο κ. Ασωνίτης σημείωσε ότι η ρομποτική χειρουργική καλύπτει όλο το φάσμα των επεμβάσεων που μέχρι τώρα γινόταν λαπαροσκοπικά, επεκτείνοντας πλέον το πεδίο εφαρμογών της και σε ειδικότητες που η συμβατική λαπαροσκόπηση δεν είναι εφικτή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.