Fraxel Dual Laser

Facebooktwitterpinterest

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι αποτέλεσμα κυρίως της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο και εκδηλώνεται όχι μόνο με την εμφάνιση καφέ κηλίδων αλλά και με την εμφάνιση ευρυαγγειών, ρυτίδων και σε πιο έντονο στάδιο με την χαλάρωση της επιδερμίδας.

Ο λαιμός χαλαρώνει, το ντεκολτέ και τα χέρια παρουσιάζουν αντιαισθητικές καφέ πανάδες.

Πρόκειται για το νέο πρωτότυπο fractional laser της κατηγορίας Erbium του Αμερικάνικου οίκου Fraxel.

Το νέο Fraxel Restore Dual Laser συνδυάζει το γνωστό Fraxel Restore Laser,  για την βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα,  με ένα νέο Laser, το Thulium Laser.

Το Τhulium χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που θέλουμε επιφανειακή διείσδυση και κυρίως σε μελαγχρωματικές βλάβες και μέλασμα.

Με το νέο αυτό Fraxel Restore Dual Laser μπορούμε να συνδυάσουμε επιφανειακή και βαθιά διείσδυση σε μία μόνο συνεδρία ή να επιλέξουμε ένα από τα δύο Laser ανάλογα με το βάθος στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε.

Θυμηθείτε: Υπάρχει μόνο ένα εμπορικό σήμα της Fraxel® και πολλές απομιμήσεις.

Πρόκειται για την αυθεντική θεραπεία κλασματικού λέιζερ και αποτελεί το Gold Standard της βιομηχανίας στον τομέα της δερματικής αποκατάστασης και ανάπλασης.

Η fraxel® για τον λόγο αυτό έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της όλους τους ιατρούς ανά τον κόσμο οι οποίοι έχουν αυθεντικό fraxel® laser και έχουν εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του.

Το σύστημα Fraxel® κατέχει την ισχυρότερη ερευνητική βάση και έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Fraxel® έχοντας κερδίσει διεθνή φήμη χάρη στα αποδεδειγμένα αποτελέσματά του αλλά και τον μικρό χρόνο αποθεραπείας, αποτελεί την πρώτη επιλογή τόσο ιατρών καταξιωμένων στο χώρο, όσο και των ίδιων των ασθενών που το αναζητούν πλέον στα ιατρεία με το όνομά του.

Το Laser Fraxel® Restore™ θεωρείται το πιο εξιδεικευμένο μη επεμβατικό laser αντιγήρανσης που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση, ανάπλαση της επιδερμίδας για την διόρθωση των ρυτίδων.

Tο laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermal ζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα με αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικές αλλοιώσεις.

Fraxel Dual Laser

Tο Fraxel Restore Dual laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermal ζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα με αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικές αλλοιώσεις.

Με το νέο μοντέλο Fraxel Restore Dual Laser έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε το ένα απο τα δύο Laser που συνδυάζει (restore – thulium).

Το Fraxel Restore είναι το laser που χρησιμοποιούμε για τις βαθύτερες αλλοιώσεις όπως οι ρυτίδες και η βαθιά ανάπλαση του προσώπου.

Όταν θέλουμε να εστιάσουμε επιφανειακά τότε χρησιμοποιούμε το Thulium. Το βάθος εστίασης του είναι αυτό που βρίσκονται οι μελαγχρωματικές αλλοιώσεις.

Με τον τρόπο αυτό έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα γιατί εστιάζουμε με μεγάλη ακρίβεια στο πρόβλημα.

Το νέο Fraxel Restore Dual Laser στοχεύει το 5 εώς και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Ταχεία ανάπλαση από μέσα προς τα έξω.

Η θεραπεία με Fraxel Restore Dual Laser® επιτυγχάνει τόσο την ταχεία επαναεπιθηλιοποίηση της επιδερμίδας όσο και την αναδόμηση του κολλαγόνου σε βάθη μέχρι και 1.6 μμ.

Το δέρμα επουλώνεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι εάν χειριζόμασταν ολόκληρη την περιοχή με τη μια, καθότι η θεραπεία χρησιμοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης για να δημιουργήσει νέο, υγιή ιστό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τις ατέλειες της επιδερμίδας όπως, τις ρυτίδες, το μέλασμα, τις δυσχρωμίες, την ακτινική κεράτωση, τις χρωματικές αλλοιώσεις, τις ουλές ακμής και τις χειρουργικές ουλές.

Και επειδή η τεχνολογία Fraxel® είναι τόσο ακριβής, μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο αλλά και εκτός αυτού, συμπεριλαμβάνοντας και τις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια.

Συνήθως απαιτούνται 2-4 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και την βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδες.

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά, χρειάζεται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ενώ κατά την διάρκεια της θεραπείας διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή της εφαρμογής κάνοντας την θεραπεία πολύ καλά ανεκτή.

Οι θεραπείες είναι αθροιστικές και μπορούν να γίνουν και σε μεγαλύτερα μεσοδιαστήματα με πιο αργά ωστόσο αποτελέσματα.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή του προσώπου το οποίο διαρκεί από 2 εώς 3 ημέρες ανάλογα με τo βάθος της θεραπείας.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και προοδευτικά.

Το δέρμα από τις επόμενες κίολας ημέρες φένεται πιο λαμπερό και υγιές ενώ προοδευτικά, καθώς οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου το δέρμα βελτιώνεται σταδιακά και σε 2-3 μήνες είναι πιο λείο, λαμπερό και πιο σφριγηλό ενώ διορθώνονται εξαιρετικά τόσο οι λεπτές όσο και οι βαθύτερες ρυτίδες του προσώπου.

Απαραίτητη προυπόθεση είναι η αποφυγή του ήλιου, η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος από την ίδια κίολας ημέρα και η πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής.

Το Fraxel Restore Dual Laser έχει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ρυτίδες
  • Oυλές ακμής και χειρουργικές ουλές
  • Kηλίδες, Πανάδες
  • Μέλασμα (Μάσκα εγκυμοσύνης)
  • Ακτινικές υπερκερατώσεις (προκαρκινικές αλλοιώσεις)
  • Skin Resurfacing

Η εφαρμογή του Fraxel Restore Dual Laser γίνεται αποκλειστικά από την ίδια την ιατρό δερματολόγο Dr Αναστασία Τζούμα η οπόια είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη δερματολόγος για την εφαρμογη του Fraxel Restore Dual Laser™ από την Solta Medical, San francisco ,California.

 

 

 

 

 

 

 

Αναστασία Τζούμα

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.