Φυσική ενίσχυση της γονιμότητας: είναι εφικτή;

Facebooktwitterpinterest

Συνηθίζω να λέω πως η υπογονιμότητα ως έννοια, ορίζεται πάντα σε συνάρτηση με αυτή της γονιμότητας. Για να χαρακτηρίσεις κάποιον υπογόνιμο, πρέπει πρώτα να διαπιστώσεις αν έχει όλα ή τι λείπει από εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως γόνιμο.

Πολλές φορές συμβαίνει να έρχομαι αντιμέτωπη με ζευγάρια που θεωρούν πως έχουν υπογονιμότητα, τα οποία όμως δεν έχουν προσπαθήσει αρκετά ή σωστά για ένα μωρό και με τις πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες για φυσική σύλληψη αρχίζουν να ανησυχούν πως έχουν κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας. Τα ζευγάρια λοιπόν αυτά, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, αναζητούν λύσεις για την ενίσχυση της γονιμότητας τους, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να γνωρίζουν τι ακριβώς επιδιώκουν να πετύχουν με αυτό.

Η ενίσχυση της γονιμότητας σε κάθε περίπτωση είναι ωφέλιμη όμως πρέπει να συνδυαστεί και με άλλες τεχνικές προκειμένου το ζευγάρι να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί, δηλαδή μία υγιή σύλληψη και εγκυμοσύνη.

Είναι πολύ σημαντικό  να γνωρίζεις τι είναι η γονιμότητα και τι συμβαίνει όταν προσπαθείς να συλλάβεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις πιθανότητες που έχεις για φυσική σύλληψη, να καταλαβαίνεις το σώμα σου και να προετοιμάζεις σωστά τον οργανισμό σου για μία επικείμενη εγκυμοσύνη.

Η ενίσχυση της γονιμότητας είναι εφικτή, όμως περιλαμβάνει την ενεργή συμμετοχή του ατόμου σε καθημερινές πράξεις και δράσεις και όχι περιστασιακές ή μεμονωμένες συμπεριφορές.

Όλες οι νέες μελέτες δείχνουν πως η υγεία και οι συνήθειες τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών- μελλοντικών γονέων- πριν και γύρω από τη σύλληψη, επηρεάζουν θετικά όχι μόνο την υγεία του μωρού στη γέννηση αλλά και αργότερα, στην ενήλικη ζωή του.

Ναι, η υγεία ενός ατόμου ξεκινά πριν ακόμα και από την ίδια την εγκυμοσύνη. 3, 6, 9 μήνες πριν. Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο.

Η διαδικασία της σύλληψης είναι μία πολύπλοκη, σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά στάδια, μοριακούς μηχανισμούς και βιοχημικές διαδικασίες. Κάθε τι που εξισορροπεί τις ορμόνες, ευνοεί την ομοιόσταση και ενισχύει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα, ενισχύει τη γονιμότητα.

Από το να γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σου και ποιες είναι οι πιθανότητες που έχεις για φυσική σύλληψη ανάλογα με τη βιολογική σου ηλικία και το ιατρικό σου ιστορικό, μέχρι τι πρέπει σίγουρα να κάνεις προτού συλλάβεις, τι διατροφικές και άλλες συνήθειες πρέπει να ενισχύσεις ή να σταματήσεις, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι να αποκτήσει ένα μωρό με φυσικό τρόπο.

Όλα αυτά αποτελούν τη «ψυχή» του προγράμματος μου για τη φυσική ενίσχυση της γονιμότητας : The Fertility iD Method,  το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε γυναίκας και του κάθε ζευγαριού ξεχωριστά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως, αν και κάποια πράγματα δεν μπορείτε να τα αποτρέψετε ή να τα αντιστρέψετε, υπάρχουν αρκετά ακόμα για τα οποία μπορείτε εσείς να έχετε μάι θετική επίδραση. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο αξίζει να προσπαθήσετε.

 

Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.