Οι έξυπνες εξετάσεις της Μοριακής Ιατρικής

Facebooktwitterpinterest

Τι ακριβώς συμβαίνει βαθιά μέσα στα κύτταρα μας και πόσο όλες αυτές οι χημικές αντιδράσεις επηρεάζουν την υγεία μας;  Που βρίσκονται τα κλειδιά και οι μηχανισμοί, για τις αιτίες των Xρόνιων και Αυτοάνοσων ασθενειών;

Η μέτρηση των βιοχημικών παραμέτρων στο εσωτερικό των κυττάρων μας αποτελεί ένα τεράστιο άλμα,  για την ακριβή διάγνωση της πραγματικής κατάστασης υγείας, που βρίσκεται o οργανισμός.

Παρόμοιο με εκείνο του Armstrong όταν αυτός πάτησε στη σελήνη. Για την Ιατρική επιστήμη μάλιστα απείρως μεγαλύτερο.

Εδώ και πενήντα χρόνια, τα Xρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα αποδεκατίζουν τον πληθυσμό και βρίσκονται πίσω από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Το  2015 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι το 88% του πληθυσμού πάσχει από κάποιο Χρόνιο Νόσημα.

Οι δυνατότητες των συμβατικών εξετάσεων μέχρι και πριν λίγα χρόνια, μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το επίπεδο των ιστών. Οι δυνατότητές μας να δούμε και να θεραπεύσουμε τεχνικά, ήταν περιορισμένες.

 

Βαθιά μέσα στο Κύτταρο

Το κύτταρο αποτελεί τη βάση της δομικής και λειτουργικής σύστασης ενός οργανισμού. Συγκεκριμένα, όμοια κύτταρα συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν έναν ιστό, διαφορετικοί ιστοί συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα όργανο, διαφορετικά όργανα συνεργάζονται για να αποτελέσουν ένα σύστημα που επιτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία του οργανισμού, και τέλος όλα τα συστήματα μαζί δημιουργούν έναν οργανισμό

Οι εξετάσεις μοριακές και μεταβολικές εξετάσεις, δημιουργούν ένα πλήρες διαγνωστικό κυτταρικό προφίλ, αφού μετρούν με απόλυτη ακρίβεια πλέον, τι ακριβώς συμβαίνει σε επίπεδο κυττάρου.

 

Πιο συγκεκριμένα μετρούν,

Την Οξείδωση του σώματός μας από τις ελεύθερες ρίζες

Τις Χρόνιες Φλεγμονές

Την Γλυκοζυλίωση

Την ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Τον Μεταβολισμό

Ελλείψεις ή πλεονασμούς μικρό θρεπτικών συστατικών Βιταμινών Ιχνοστειχείων Ενζύμων και μετάλλων

Τις Ορμονικές Ανισορροπίες

Την Τοξίκωση

Μεταλλάξεις στο DNA

 

Μετά από τη λήψη των αποτελεσμάτων είμαστε σε θέση με τη βοήθεια αλγορίθμων και κλασμάτων να συστήνουμε θεραπείες εξατομικευμένες και αυστηρά  προσανατολισμένες στα αίτια της εκάστοτε Νόσου.

Η κλινική αντιμετώπιση έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα στην αντιμετώπιση και θεραπεία Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

Το σύστημα της Λειτουργικής Ιατρικής που έχει προάγει και υπηρετεί την προσέγγιση του «όλου» μέσα από την δομική μονάδα της ζωής που είναι το κύτταρο, δίνει απαντήσεις σε σωρεία χρόνιων Νοσημάτων. Αυτή είναι και η πραγματική επανάσταση που έχει συντελεστεί μέσα από τα νέα δεδομένα και τις διαγνωστικές δυνατότητες που έχουμε.

Οι εξετάσεις αυτές, πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε Πιστοποιημένα Εργαστήρια τόσο της Αμερικής όσο και της Ελλάδος, ελέγχουν δείκτες και παράγοντες, σε επίπεδο κυττάρου, με σκοπό να “φωτογραφίσουν” τα αίτια της όποιας νόσου, αλλά και να αποτελέσουν το σωστό διαγνωστικό εργαλείο για τον Θεράποντα Ιατρό. Οι Βιοδείκτες που εξετάζονται, είναι εκατοντάδες. Το κόστος των εξετάσεων έχει μειωθεί δραματικά και πλέον είναι προσιτές σε όλους.

Τα Molecular Cell Test, δηλαδή, εξετάσεις Μοριακού επιπέδου, αποτελούν κύριο όπλο στην αντιμετώπιση Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

 

Dr. Νικολέτα Κοḯνη M.D

Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.