Δηλώσεις για το The The Safe Delivery app

Facebooktwitterpinterest

Anna Frellsen, CEO, Maternity Foundation:

Η παγκόσμια ανισότητα που παρατηρείται σε θέματα θνησιμότητας μητέρων και νεογνών είναι μη αποδεκτή. Το πλέον ειρωνικό είναι πως γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις ζωές μπορούν να σωθούν αν υπάρχει πρόσβαση σε εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων στο μέγιστο,

συνδυασμένων με λύσεις όπως είναι το The Safe Delivery app. Στην Αφρική, περισσότεροι είναι εκείνοι που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο από εκείνους που έχουν πρόσβαση σε νερό και περίθαλψη – πρόκειται για μια επανάσταση στην τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας.

Stine Lund, ιατρός , PhD στο Τμήμα Παιδιατρικής του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης:

Παγκοσμίως, το ενδιαφέρον στρέφεται στις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η χρήση των κινητών τηλεφώνων στην ενίσχυση του συστήματος υγείας στις χώρες με χαμηλό εισόδημα. Υπάρχουν άπειρα πιλοτικά προγράμματα, αλλά είναι λίγες ακόμα οι προσφερόμενες λύσεις – αντίστοιχα δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τι εφαρμόζεται αποτελεσματικά και τι όχι. Για το λόγο αυτό, το πρώτο βήμα για το The Safe Delivery app είναι να εξασφαλίσουμε ότι, πράγματι, δουλεύει σωστά. Το επόμενο βήμα είναι να μεγιστοποιήσουμε τις λύσεις που προσφέρουμε με αυτό.

Bjarke Lund Sørensen, ιατρός στο Τμήμα Μαιευτικής, PhD στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας:

Σε επαγγελματικό επίπεδο, έρχομαι πολύ συχνά αντιμέτωπος με επιπλοκές τοκετού, οι οποίες μπορούν να αποβούν επικίνδυνες, οπότε είμαι πάντα σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσω σοβαρές καταστάσεις. Γνωρίζω πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, αν κάποιος, ως επαγγελματίας, δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένος για κρίσιμα περιστατικά. Το The Safe Delivery app μπορεί να βοηθήσει όσους απασχολούνται στον τομέα της μαιευτικής ως προς τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Η συνεργασία με το Centre for Innovative Medical Technology έχει τοποθετήσει το Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Οντένσε και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας στην κορυφαία θέση, σε Δανία και Ευρώπη, ως προς την ανάπτυξη νέων λύσεων για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας –πλέον, βοηθούν και στη βελτίωση των πιθανοτήτων να σωθούν οι ζωές μητέρων και νεογνών σε χώρες με χαμηλό εισόδημα.

Henriette Svarre Nielsen, μαιευτήρας και ιδρύτρια του Maternity Foundation:

Πριν από δέκα χρόνια, ίδρυσα το Maternity Foundation μαζί με πέντε γυναίκες από τη Δανία, με τη φιλοδοξία να σώσουμε ζωές που απειλούνταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Ο οργανισμός έγινε το δικό μας «παιδί», μια ιδιαίτερα σημαντική και ανεκτίμητη δραστηριότητα, μαζί με τις δουλειές και τις οικογένειές μας. Πριν από δέκα χρόνια, δεν θα πιστεύαμε ότι αυτή η φιλοδοξία μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα – ωστόσο, αυτό είναι ένα υπέροχο όνειρο που έγινε, τελικά, πραγματικότητα.

Anna Frellsen, CEO, Maternity Foundation:

Είμαστε ένας μικρός οργανισμός από τη Δανία, ο οποίος μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια κατάφερε να εξασφαλίσει ισχυρή παρουσία σε θέματα υγείας για μητέρες και νεογνά. Μοιραζόμαστε λύσεις τεχνολογίας, όπως το The Safe Delivery app, με σημαντικούς φορείς σε όλη την υποσαχάρια περιοχή, προκειμένου να δώσουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε ακόμη περισσότερες μητέρες και νεογνά στο μέλλον.

Kaspar Bro Larsen, Donor Liaison, Ερυθρός Σταυρός της Δανίας:

Ο Ερυθρός Σταυρός της Δανίας αναγνωρίζει τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων στις προσπάθειές μας για προσφορά βασικών υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως. Σε συνεργασία με το Maternity Foundation, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το The Safe Delivery app σε μερικές από τις πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου, μεγιστοποιώντας την πρόσβαση περισσότερων ανθρώπων σε συνθήκες ασφαλούς τοκετού.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.