Κετογόνος Δίαιτα

Facebooktwitterpinterest

Ερευνητές του Johns Hopkins αναφέρουν ότι η πλούσια σε λίπη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες κετογόνος διατροφή δεν φαίνεται να έχει μακροχρόνιες ανεπιθύμητες επιδράσεις στην υγεία.

Η κετογόνος διατροφή χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των βρεφικών σπασμών καθώς και σε παιδιά με επιληπτικές κρίσεις που δεν μπορούν να ελεγχθούν με φάρμακα, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να πυροδοτήσει κάποιες βιοχημικές μεταβολές στα κυκλώματα του εγκεφάλου που προκαλούν τις κρίσεις.
«Παρά τις παροδικές ανεπιθύμητες ενέργειες του τύπου αυτού διατροφής, είχαμε πάντα την υποψία ότι η κετογόνος δίαιτα είναι ασφαλής μακροχρόνια και τώρα διαθέτουμε αποδείξεις ότι όντως είναι έτσι», δήλωσε ο κύριος ερευνητής της μελέτης Dr. Eric Kossoff.
Ο Kossoff και οι συνάδελφοί του εξέτασαν 101 ασθενείς ηλικίας 2-26 ετών που ακολουθούσαν κετογόνο διατροφή για τουλάχιστον 16 μήνες και έως για οκτώ έτη μεταξύ των ετών 1993 και 2008. Μετά την ένταξή τους στη μελέτη, οι συμμετέχοντες συνέχισαν την ίδια διατροφή για οκτώ μήνες έως 14 έτη.
Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Epilepsia, έδειξαν ότι σχεδόν 80% των συμμετεχόντων είτε δεν παρουσίαζαν καθόλου επιληπτικές κρίσεις είτε οι κρίσεις τους είχαν μειωθεί κατά το ήμισυ.Πηγή: United Press InternationalP.S.: Για την κετογόνο δίαιτα να απευθυνόμαστε σε νευρολόγους αναγνωρισμένους. Στην παρακάτω διεύθυνση υπάρχει λίστα με τους γιατρούς που γνωρίζουν τη δίαιτα.http://www.epilepsy.com/epilepsy/keto_physicians
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.