Fractional needleling RF

Facebooktwitterpinterest

Μια καινούργια μέθοδος αναπτύσσεται τελευταία στην αισθητική χειρουργική υποσχόμενη καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, στο πρόσωπο και το σώμα.

Η μέθοδος στηρίζεται στην αρχή της επούλωσης ενός τραύματος, που σημαίνει δημιουργία και συσσώρευση κολλαγόνου, αλλά και ρίκνωση της ουλής. Πολλαπλές λεπτές βελόνες μήκους 1-2 mm είναι διατεταγμένες σε απόσταση 2-3mm σχηματίζοντας μια τετράγωνη στάμπα ενός εκατοστού. Αυτές με την είσοδο τους στο δέρμα και τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, προκαλούν στιγμιαίο έγκαυμα γύρω τους διαμέτρου κλάσματος του χιλιοστού. Τα πολλαπλά αυτά εγκαύματα κατά την επούλωσή τους στη συνέχεια αυξάνουν το κολλαγόνο στη περιοχή ενώ με τη ρίκνωσή τους προκαλούν μια συνολική σύσφιξη του δέρματος. Το αναμενόμενο επομένως αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο αλλά καθυστερεί όσο και μια επούλωση ενός τραύματος. Όσο μεγαλύτερη η ένταση της ισχύος, που θα εφαρμοστεί αλλά και η διάρκειά της, τόσο μεγαλύτερος και ο χρόνος αποθεραπείας και αποτελέσματος.

Μικρές εντάσεις στην εφαρμογή, καθώς και μικρή διάρκεια της είναι καλά ανεκτές χωρίς καμιά αναισθησία στο ιατρείο του χειρουργού. Πρέπει όμως να επαναλαμβάνονται κάθε 15 μέρες ώστε να φθάσει κανείς αθροιστικά σε ικανοποιητικό βαθμό συνολικής ισχύος. Μικρές κουκκίδες, που δημιουργούνται από την εφαρμογή φεύγουν σε λίγες μέρες, αλλά καλύπτονται με make up αν πρόκειται για το πρόσωπο. Μεγαλύτερες όμως εντάσεις και διάρκεια απαιτεί αναισθησία, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας παρατείνεται. Τέτοιες εντάσεις μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα του σώματος, όπως στους βραχίονες ή τους μηρούς, αφού η εικόνα της μετεπεμβατικής περιόδου μπορεί να καλυφθεί από τα ρούχα.

Η κύρια ένδειξη είναι η χαλάρωση του δέρματος, όμως καλά αποτελέσματα βλέπει κανείς στις ραγάδες και την ακμή.

Έτσι ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να εξατομικευτεί ο τρόπος θεραπείας. Αν ο ενδιαφερόμενος έχει χρόνο για τη μετεπεμβατική περίοδο τότε μεγαλύτερες εντάσεις θα εφαρμοστούν. Επειδή ο πόνος κατά την θεραπεία δεν είναι ανεκτός, τοπική αναισθησία θα πρέπει να εφαρμοστεί προηγουμένως. Αμέσως ψυχρά επιθέματα εφαρμόζονται για αρκετή ώρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το έντονο αρχικό οίδημα και η ερυθρότητα. Στη συνέχεια επάλειψη με κορτιζονούχα αλοιφή για τις επόμενες μέρες θα βοηθήσει στη γρηγορότερη επούλωση. Ένα 10 ήμερο θα χρειαστεί για την επάνοδο στις περιπτώσεις αυτές επιθετικής θεραπείας. Στην αντίθετη περίπτωση όπου δεν υπάρχει χρόνος για να διαθέσει κανείς, μικρότερες ενέργειες χρησιμοποιούνται ώστε η μετεπεμβατική περίοδος να είναι σύντομη (μια- δύο) μέρες. Επαναλαμβανόμενες θεραπείες θα χρειαστούν. Μικρά στίγματα από τις βελόνες φεύγουν γρηγορότερα. Η θεραπεία είναι ανεκτή κατά την εφαρμογή της και ακόμα καλύτερα αν προηγηθεί επάλειψη με αναισθητική κρέμα, μια ώρα πριν. Το αποτέλεσμα της θεραπείας γίνεται φανερό μετά τη παρέλευση ενός ή δύο μηνών. Η συνεχιζόμενη εμπειρία στη τεχνική αυτή προοδευτικά θα τη βελτιώσει και θα την αναπτύξει, υποσχόμενη άλλους ορίζοντες στην αισθητική χειρουργική.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.