ΓΙΑΡΝΤΙΜ-Οι φλόγες της Ανατολής του Χρήστου Ναούμ

Facebooktwitterpinterest

από τις εκδόσεις Καστανιώτης,2010

Στις 22 Δεκεμβρίου τ.έ. στην κατάμεστη αίθουσα του Metropolis παρουσιάστηκε το νέο βιβλίου του γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Ναούμ με τίτλο ΓΙΑΡΝΤΙΜ-Οι φλόγες της Ανατολής. Παρά την απεργία των μέσων μεταφοράς, οι αναγνώστες και φίλοι του συγγραφέα προσήλθαν να ενημερωθούν για το θέμα του βιβλίου.

Στο πάνελ της παρουσίασης μίλησαν οι κκ Δ.Ποσάντζης εκ μέρους των εκδόσεων Καστανιώτης, ο κ.Σ.Χαβιαράς συγγραφέας κι ο Κ.Μπούρας κριτικός λογοτεχνίας. Την εκδήλωση υποστήριξαν οι ηθοποιοί κ.κ Ε.Θεοδορίδου και Δ.Μωρόγιαννης, οι οποίοι ανέγνωσαν αποσπάσματα από το βιβλίο. Ο κ. Α.Δρακόπουλος συνόδευσε με την κιθάρα του και τραγούδησε μικρασιάτικα τραγούδια.
Στο τέλος, ο συγγραφέας κ Χ.Ναούμ αναφέρθηκε συνοπτικά στις δυσκολίες που συνάντησε κατά την διάρκεια της συγγραφής του έργου του. Ο στόχος του ήταν να εξετάσει και να παρουσιάσει τις σχέσεις Ρωμιών και Τούρκων αλλά και των άλλων φυλών που ζούσαν στη Μικρασία. Σύμφωνα με την περίληψη του βιβλίου: Αρχές του 20ου αιώνα. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό λαών κι ανθρώπων ζει στη Μικρασία. Βυθισμένοι στην καθημερινότητά τους, δεν αντιλαμβάνονται τα σύννεφα που κρύβουν τον ουρανό,καθώς οι Νεότουρκοι ακονίζουν τα μαχαίριακαι οι Σύμμαχοι ρίχνουν τα ζάρια της μοιρασιάς.Στο λιμάνι και την προκυμαία της Σμύρνης, στα σοκάκια της, στα παλιά αρχοντικά, αλλά και στις φυλακές και στα πορνεία της, οι πολίτες της καταρρέουσας αυτοκρατορίας πασχίζουν να εκπληρώσουν όνειρα και φλογίζονται από πάθη. Στο αβέβαιο αυτό κλίμα, μια ελληνική οικογένεια βιώνει την ιστορία της κι ακολουθεί το κισμέτ. Όταν όμως ξεσπά η συμφορά, οι συγκρούσεις των μελών της με τον εαυτό τους μετουσιώνονται σε αγωνία για τους αγαπημένους τους, και μια λέξη στοιχειώνει για πάντα τις ψυχές τους:Γιαρντίμ : βοήθεια! Μια κραυγή απ’ όπου ξεπηδά το μυθιστόρημα της Μικρασίας, οι θρύλοι και οι μύθοι της Ανατολής. Μια περιπέτεια που δεν τελειώνει, ακόμα κι όταν πέφτει η κόκκινη αυλαία της.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας υπέγραψε μεγάλο αριθμό αντιτύπων και χαιρέτησε σχεδόν όλους τους παριστάμενους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.