Ακμή

Facebooktwitterpinterest

Η ακμή, η ιδιαίτερα συχνή αυτή δερματοπάθεια των εφήβων και όχι μόνο, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τα νεότερα, εξελιγμένα Δερματολογικά IPL, LED & Diode Lasers.
Οφείλεται στην υπερλειτουργεία των σμηγματογόνων αδένων, αυξημένη παραγωγή σμήγματος, στο προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής και στήν τοπική φλεγμονή.
Γνωρίζοντας ότι το ηλιακό φως συχνά βελτιώνει την ακμή, η σύγχρονη τεχνολογία έφερε στο προσκήνιο άλλη μία πρωτοποριακή εφαρμογή των Laser.
Η δέσμη φωτός του Laser διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και στοχεύει τον σμηγματογόνο αδένα.
Η θερμική δράση του Laser, μειώνει το μέγεθος του αδένα, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, “σκοτώνει” τα βακτήρια αποστειρώνοντας έτσι τους πόρους, επιφέροντας σημαντική βελτίωση στις φλεγμονώδεις βλάβες της ακμής. Επίσης, ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου με αποτέλεσμα καλύτερη επούλωση των βλαβών της ακμής.

Οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι έξι-οχτώ, μια φορά το μήνα.
Ανάλογα τον τύπο και τη βαρύτητα της ακμής ή συνύπαρξη ορμονικού προβλήματος, και μετά από λεπτομερή κλινικο-εργαστηριακό έλεγχο χρησιμοποιούνται επίσης είτε τοπικές είτε από του στόματος φαρμακευτικές αγωγές (ειδικά αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ισοτρετινοίνη κλπ).

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.