Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ στο πλευρό των εργαστηριακών ιατρών

Μεταρρύθμιση της ΠΦΥ? Χωρίς διαβούλευση? Facebooktwitterpinterest

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε από καιρό εκφράσει την αντίθεση της στην εφαρμογή του claw-back για ιατρικές υπηρεσίες, μέτρο που δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο.

Με την πρόσφατη ψήφιση του οι

εργαστηριακοί συνάδελφοι ιατροί καλούνται για το 2014 να εκτελούν το πρώτο 1/3 των εξετάσεων με κουτσουρεμένες τις τιμές του 1991 και τα υπόλοιπα 2/3 δωρεάν, καταβάλλοντας τα υλικά και τα αντιδραστήρια που απαιτούνται από την τσέπη τους! Για δε το 2013 τους αφαιρέθηκε αυθαίρετα και αναδρομικά το 50% των δεδουλευμένων. Δηλαδή τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια δούλεψαν δωρεάν για το μισό 2013 ενώ πλήρωναν μισθούς, εισφορές, ενοίκια, ιατρικά υλικά, αντιδραστήρια, δάνεια αγοράς μηχανημάτων και λοιπά λειτουργικά έξοδα!

Δικαίως λοιπόν οι εργαστηριακοί συνάδελφοι από Δευτέρα 12/05/2014 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ συμπαρίσταται στον αγώνα τους αυτό. Καλεί δε τα μέλη της να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους που εξυπηρετούν ότι ο εργαστηριακός κλάδος βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας και πιθανώς θα χρειαστεί να καταβάλουν το αντίτιμο της συνολικής αξίας των εξετάσεων που αναγράφεται στο παραπεμπτικό, και να καταθέτουν την εκδοθείσα απόδειξη για την αποζημίωση τους στον ΕΟΠΥΥ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.