Οι κλινικές μελέτες μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Facebooktwitterpinterest

«Οι κλινικές μελέτες μπορούν να αποτελέσουν δυναμικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα σε έναν τομέα υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης», επεσήμανε ο Δρ Άγγελος Στεργίου, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Σellas Clinicals, του εξειδικευμένου κέντρου αφιερωμένο σε κλινικές έρευνες, καινοτόμα κλινικά πρωτόκολλα και ανάπτυξη μορίων σε συζήτηση με θέμα “Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα”, στο πλαίσιο συνεδρίου για τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας.

«Η σημαντική βελτίωση στον χρόνο των εγκρίσεων από πλευράς ΕΟΦ και ΕΕΔ ο οποίος έχει μειωθεί σημαντικά από 9 μήνες στο παρελθόν σε περίπου ένα μήνα τώρα, χρονικό διάστημα ανάλογο και ευθέως ανταγωνιστικό με αυτό πολλών χωρών της Δ. Ευρώπης αποτελεί ένα ελπιδοφόρο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα από πλευράς της Πολιτείας κυρίως σε θεσμικό επίπεδο, στο ζήτημα της ενημέρωσης γιατρών και ασθενών για τις δυνατότητες της κλινικής έρευνας στο εσωτερικό αλλά και προώθησης της Ελλάδας ως χώρα διεξαγωγής κλινικών μελετών στο εξωτερικό.

Στόχος μας δεν πρέπει να είναι άλλος από το να καταστεί η Ελλάδα κόμβος στον τομέα της κλινικής έρευνας στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μ. Ανατολής, αυξάνοντας σημαντικά την συνεισφορά στην ελληνική οικονομία από τα περίπου 80 εκ ευρώ σήμερα σε πάνω από μισό δις σε ορίζοντα πενταετίας.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονέκτηματα της χώρας είναι η υψηλή ποιότητα του ιατρικού δυναμικού της χώρας μας η οποία εν πολλοίς μένει πολλές φορές ανεκμετάλλευτη ενώ υπάρχουν και οι γνώσεις και η θέληση να ασχοληθούν οι νέοι επιστήμονες – γιατροί με τον χώρο της κλινικής έρευνας.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν άμεση πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής απαραίτητες για τη διεξαγωγή ορισμένων κλινικών μελετών και θα πρέπει να ανοίξει περαιτέρω ο χώρος σε αυτά παράλληλα φυσικά με τα πανεπιστημιακά και κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα δίνοντας τη δυνατότητα να ισοσκελίσουν ή ακόμη και να μεταβούν σε πλεονασματικούς προσανατολισμούς», τονίζει ο Δρ Στεργίου ενώ το πλέον σημαντικό είναι και η δημιουργία τεχνογνωσίας στην Ελλάδα για τους ιατρούς, προς όφελος των ασθενών με καταληκτικό αποτέλεσμα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην πατρίδα μας.

Σχετικά με τη Σellas Clinicals

Η ΣELLAS Clinicals αποτελεί ένα εξειδικευμένο κέντρο αφιερωμένο σε κλινικές έρευνες, καινοτόμα κλινικά πρωτόκολλα και ανάπτυξη μορίων.
Αποστολή μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα των παροχών υγειονομικής φροντίδας και να αποτελούμε τον σύνδεσμο για την παροχή προηγμένων και καινοτόμων επιλογών θεραπείας στους ασθενείς. Χάρη στις συνεργασίες μας με παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρόσβαση στην Ελλάδα σε θεραπευτικά πρωτόκολλα, διαθέτοντας ταυτόχρονα μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών που περιλαμβάνει ιατρούς, νοσηλευτές και ερευνητικό προσωπικό, που έχουν πρόσβαση στις πλέον καινοτόμες θεραπείες και τεχνολογίες αιχμής. Η ΣΕLLAS Clinicals ακολουθεί ενεργά ένα στρατηγικό πρόγραμμα συνεργασιών με νοσοκομεία και οργανισμούς που ηγούνται στους αντίστοιχους τομείς δημιουργώντας νέες ευκαιρίες σε μια ραγδαία εξελισσόμενη οικονομία γνώσεων που απαιτεί υπερσύγχρονες τεχνολογίες, λειτουργική ευελιξία, ταχύτητα και το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τους ασθενείς.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.