ΆΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ;;;

Facebooktwitterpinterest

Μετά το πανηγυρικό κλίμα των τελευταίων 24ώρων, σχετικά με την εκχώρηση της ελεύθερης συνταγογράφησης από τον ΕΟΠΥΥ και την αμοιβή των ιατρών ανά περίπτωση και πράξη με 10 ευρώ, ακολούθησε χθες δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ 262/16/12/2011).
Στην εν λόγο Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διαπιστώνονται τα παρακάτω:
1. Δεν γίνεται πουθενά λόγος για ελεύθερη συνταγογράφηση, αντίθετα αναφέρεται στον τελευταίο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που την απαγορεύει, ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα την εκχωρεί.
2. Ο ΟΠΑΔ προχωρά σε μονομερή λύση αζημίως όλων των συμβάσεων, ορίζεται μεταβατικό στάδιο μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης νέων συμβάσεων μίσθωσης έργου (σύμφωνα με το ΦΕΚ 2456), εφόσον οι πρώην γιατροί ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ υποβάλουν δήλωση στον οργανισμό εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έναρξη ισχύος της διάταξης αυτής.
3. Μειώνουν την αξία της ιατρικής επίσκεψης από 20 ευρώ σε 10 ευρώ μεικτά με όριο τις 200 επισκέψεις και αυτό ΜΟΝΟ κατά το μεταβατικό στάδιο, αφού στην συνέχεια όλες οι συμβάσεις θα μετατραπούν σε συμβάσεις μίσθωσης έργου. Για την αποζημίωση αυτή, δεν επιβαρύνεται ο ΕΟΠΥΥ με εισφορές υπέρ ΤΣΑΥ.
4. Καμία αναφορά δεν γίνεται για το τί θα γίνει με τα εργαστήρια, τους συμβεβλημένους με τον ΟΓΑ και τους ιατρούς του ΙΚΑ.
Αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους λάτρεις της επικοινωνίας …
Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου
Αγγειχειρουργός
Μέλος ΔΣ ΙΣΑ, τ. Γεν. Γραμμ. ΙΣΑ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.