2ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Facebooktwitterpinterest

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανακοινώνεται η διεξαγωγή του 2ου Καρδιολογικού Συνεδρίου στην Ερμούπολη της Σύρου από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2011.

Όπως και το 1ο συνέδριο, έτσι και το 2ο θα είναι σχεδιασμένο ώστε να απευθύνεται κυρίως στο ευρύ κοινό αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, ενώ οι βασικές συνιστώσες της θεματολογίας του θα επικεντρώνονται στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η διεξαγωγή του βασίζεται στο γεγονός ότι μέσα από τις δράσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε επίπεδο κοινότητας, καθώς και της διερεύνησης με σύγχρονα εργαλεία των πολιτών που εμφανίζουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, είναι εφικτό με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να προστατευτούν οι πολίτες έγκαιρα από τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Στις παρεμβάσεις αυτές οι επαγγελματίες υγείας και κυρίως οι Νοσηλευτές, φαίνεται ότι μπορούν να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο.

Υπό το σκεπτικό αυτό, η διεξαγωγή του εν λόγω συνεδρίου έρχεται να συμβάλει έστω αμυδρά, στην υλοποίηση αυτής της σύγχρονης «απαίτησης», και να θέσει το θεμέλιο λίθο και για άλλες ωφέλιμες για την κοινωνία δράσεις.

Η κύρια θεματολογία του συνεδρίου θα επικεντρώνεται:
1. Στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με αυτά. Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, οι παρουσιάσεις θα γίνονται με τη βοήθεια εικόνων και Video.
2. Στην ανάδειξη των εναλλακτικών προτάσεων για μια πιο «υγιή καρδιά».
3. Στην ευαισθητοποίηση των γονέων σε σχέση με τις διατροφικές ή τις καπνιστικές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των παιδιών.
Θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας σχετικής με τις συνήθειες φυσικής δραστηριότητας αλλά και τις διατροφικές συνήθειες 1000 περίπου μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Σύρου.
4. Στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στην προαγωγή της υγείας των πολιτών
5. Στους σύγχρονους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις σχετικά με τα προγράμματα προαγωγής της υγείας με στόχο την περιφρούρηση της υγείας των πολιτών από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, με δεδομένες τις νέες αρμοδιότητες των «Καλλικρατικών» Δήμων αλλά και των νέων Περιφερειών.
6. Στους σύγχρονους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν οι Νοσηλευτές στον τομέα αυτό.
7. Στην οργάνωση και την εφαρμογή (στο αμέσως επόμενο από το συνέδριο διάστημα), προγράμματος διερεύνησης στον πληθυσμό των πολιτών που παρουσιάζουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, μέσω σύγχρονων εργαλείων.

Για την πραγματοποίηση του 2ου Καρδιολογικού Συνεδρίου θα συνεργαστεί το Νοσοκομείο Σύρου και ιδιαίτερα η Καρδιολογική Κλινική και Μονάδα Εμφραγμάτων με τον Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας η οποία έχει θέσει το συνέδριο υπό την αιγίδα της, καθώς επίσης και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Όλους τους συνδιοργανωτές τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους.

Στο συνέδριο θα υπάρχουν συμμετοχές εξεχόντων επιστημόνων από τον ακαδημαϊκό, τον κλινικό αλλά και τον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Οι συμμετέχοντες μεταξύ των άλλων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικό δορυφορικό σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας στη χρήση του εργαλείου εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου HEART SCORE και σχεδιασμός αντίστοιχου προγράμματος στη κοινότητα».
Η Οργανωτική Επιτροπή θα φροντίσει να εξασφαλίσει για εσάς που θέλετε να παρευρεθείτε και να γνωρίσετε και τις ομορφιές αυτού του τόπου, φθηνά πακέτα διαμονής αλλά και δωρεάν ξεναγήσεις με σκοπό να γνωρίσετε τα ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας αξιοθέατα της Σύρου, αλλά και τις φυσικές χάρες της.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η συμμετοχή θα είναι δωρεάν ενώ προκαταρκτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές του Ιούνη.

Με χαρά αναμένουμε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις από κοντά.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Απόστολος Ευκαρπίδης
Νοσηλευτής, Προϊστάμενος της Κ/Δ Κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων
του Γ. Νοσοκομείου Σύρου

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.