«Συμπόσιο για την Ψυχική Υγεία και τη Δημοκρατία»

Το SNF Agora Institute διοργανώνει το «Συμπόσιο για την Ψυχική Υγεία και τη Δημοκρατία» στην Αθήνα Facebooktwitterpinterest

Το SNF Agora Institute διοργανώνει το  «Συμπόσιο για την Ψυχική Υγεία και τη Δημοκρατία» στην Αθήνα

Ο John Sarbanes, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, θα απευθύνει την κεντρική ομιλία

Αθήνα, 07.06.2023 – Σε μια δημοκρατία, οι άνθρωποι πρέπει να είναι αρχιτέκτονες του μέλλοντός τους. Ωστόσο, σε πολλές από τις σημερινές δημοκρατίες, οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι μπορούν να επηρεάσουν αποτελεσματικά τον κόσμο γύρω τους – μερικές φορές ούτε καν κοντά στο σπίτι τους – ειδικότερα όμως όταν παρακολουθούν εθνικά ή παγκόσμια γεγονότα. Αυτή η αντιληπτή έλλειψη δύναμης μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, ακόμη και σε παράλυση, καθώς εμποδίζει τους ανθρώπους να βρουν το σκοπό τους και να αναπτύξουν τη δύναμη των πολιτών που χρειάζονται οι δημοκρατίες για να είναι επιτυχημένες.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διοργανώνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το «Συμπόσιο για την Ψυχική Υγεία και τη Δημοκρατία», στο πλαίσιο του SNF Agora Institute, στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετέχουν μελετητές, υποστηρικτές και εμπειρογνώμονες προκειμένου να επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη δική μας αίσθηση δράση προς όφελός μας αλλά και των κοινοτήτων μας και, εν τέλει, της ίδιας της δημοκρατίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου είναι ο John Sarbanes, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και συμπρόεδρος της Ομάδας Δράσης για την Ενίσχυση της Δημοκρατίας, ο οποίος θα μοιραστεί τις ιδέες και τις γνώσεις του σχετικά με το σημείο τομής μεταξύ της πρόσβασης στη δημοκρατία και της πρόσβασης στην ψυχική και συμπεριφορική υγειονομική περίθαλψη και πώς η εστίαση σε αυτές τις δεσμεύσεις μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερη και πιο ουσιαστική δημοκρατική δέσμευση.

Μετά την κεντρική ομιλία θα ακολουθήσει μια σειρά συζητήσεων που θα επικεντρωθούν στη σχέση της προσωπικής και δημοκρατικής ευημερίας. Η πρώτη θα είναι μια συζήτηση μεταξύ μελετητών και επαγγελματιών, οι οποίοι θα διερευνήσουν τις περίπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ της ψυχικής υγείας, της κοινότητας και της πολιτικής δέσμευσης. Η δεύτερη θα είναι μια συνομιλία μεταξύ ακτιβιστών, οι οποίοι θα μοιραστούν διδάγματα σχετικά με τον τρόπο διατήρησης της ψυχικής υγείας και της αίσθησης του σκοπού ενόψει της καταστολής ή της δημοκρατικής αποτυχίας. Κάντε κλικ εδώ για μια πλήρη περιγραφή αυτών των συζητήσεων.

«Η ψυχική υγεία είναι κεντρικής σημασίας για το έργο του SNF Agora, όπου εστιάζουμε στη δημιουργία των αστικών χώρων όπου άνθρωποι κάθε προέλευσης μπορούν να συναντηθούν για να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν λύσεις που οδηγούν σε έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε η Hahrie Han, διευθύντρια του Ινστιτούτου. «Καθώς η παγκόσμια κοινωνία μας αντιμετωπίζει ζητήματα διχασμού, παραπληροφόρησης και μιας επιδημίας μοναξιάς και έλλειψης σκοπού, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας με έναν τρόπο που να βάζει την ανθρωπότητα και τις εμπειρίες των καθημερινών ανθρώπων στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να καταλάβουμε πώς αυτές οι τάσεις επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία και, κατά συνέπεια, πώς η ψυχική μας υγεία επηρεάζει – και επηρεάζεται – από τις σχέσεις μας με τις κοινότητες και τους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς που διαμορφώνουν την δική μας εμπειρία, τη σχέση μας με τον άλλον και ευρύτερα του κόσμου γύρω μας.”

«Μας τιμά ιδιαίτερα ότι συγκεντρώσαμε αυτήν την ομάδα ειδικών που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε και, το σημαντικότερο, το πώς να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε μια αίσθηση δύναμης και σκοπού καθώς εμπλεκόμαστε στις αστικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες. », είπε η Han.

Πότε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023,

11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Πού: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα.

Ομιλητές:

  • John Sarbanes, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
  • Nadia Abdallah, η νεότερη Υφυπουργός της Κένυας
  • Consuelo Amat, Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο SNF Agora Institute
  • Ronald J. Daniels, Πρόεδρος, Johns Hopkins University
  • Brett Q. Ford, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο
  • Hahrie Han, Διευθύντρια του SNF Agora Institute και του P3 Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Johns Hopkins
  • David Hogg, Αμερικανός Ακτιβιστής για τον έλεγχο της οπλοκατοχής
  • Lilliana Mason, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο SNF Agora Institute
  • Julia Veronica Matus Madrid, δικηγόρος και αντιπρόεδρος της La Morada Women’s Development Corporation
  • Deb Roy, Διευθυντής του MIT Center for Constructive Communication

Εγγραφείτε για να συμμετάσχετε δωρεάν στην εκδήλωση: 

https://www.eventora.com/en/Events/jhu-mental-health

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ.

Σχετικά με το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins:

Το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins είναι ένα πολυεπιστημονικό ακαδημαϊκό και δημόσιο φόρουμ αφιερωμένο στην ενίσχυση της παγκόσμιας δημοκρατίας, βελτιώνοντας και επεκτείνοντας τη συμμετοχή των πολιτών και τον χωρίς αποκλεισμούς διάλογο και υποστηρίζοντας την έρευνα που οδηγεί σε αλλαγές στον πραγματικό κόσμο. Χτίζοντας ολοκληρωμένες συνεργασίες με μελετητές, επαγγελματίες, φοιτητές και το κοινό, χρησιμοποιούμε την έρευνα για να εντοπισουμε τις στρατηγικές επιλογές που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσουν την υπόσχεση της δημοκρατίας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.