6 Πλεονεκτήματα του VenaSeal για τη θεραπεία των κιρσών

6 Πλεονεκτήματα του VenaSeal για τη θεραπεία των κιρσών Facebooktwitterpinterest

Οι κιρσοί ευθύνονται για κάθε είδους πρόβλημα που εκδηλώνεται στα κάτω άκρα με πολλές μορφές: Κνησμό, κάψιμο, διογκωμένες φλέβες, κουρασμένα πόδια – είναι μερικά μόνο συμπτώματα.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να λάβετε ασφαλή, αποτελεσματική θεραπεία που θα σας έκανε να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες και στην λειτουργικότητα σας ήδη από την επόμενη μέρα; Το VenaSeal είναι μια νέα, ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που αντιμετωπίζει τους κιρσούς πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από ποτέ.

Τι είναι οι κιρσοί;

Οι φλέβες είναι οι «αυτοκινητόδρομοι» του σώματος. Μεταφέρουν αίμα που αντλείται από την καρδιά κατά μήκος ενός δικτύου (αρτηρίες και φλέβες) για να φέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Η φυσική κίνηση του σώματος βοηθά στην άντληση αίματος πίσω στην καρδιά, η οποία το διοχετεύει ξανά μέσω μιας συνεχούς κυκλικής διαδικασίας.

Όλες οι φλέβες έχουν βαλβίδες που λειτουργούν σαν «σήματα κυκλοφορίας», ανοίγοντας και κλείνοντας, ούτως ώστε το αίμα να ρέει πάντα με τη σωστή κατεύθυνση.

Οι κιρσοί μπορούν να παρομοιαστούν με φλέβες με σπασμένες βαλβίδες. Σε μια έναν κιρσό, το αίμα ρέει προς τα πίσω και παραμένει στη φλέβα. Αυτό αναγκάζει τη φλέβα να διαστέλλεται, να τεντώνεται και να συστρέφεται, γεγονός που εμποδίζει την αποτελεσματική κυκλοφορία του αίματος.

Εκτιμάται ότι 19 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κιρσούς.

Οι κιρσοί μπορούν σχεδόν πάντα να αναγνωριστούν από το μπλε ή μωβ χρώμα και την όψη τους που συστρέφεται, διογκώνεται ή μοιάζει με κορδόνι. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται πιο συχνά στα πόδια όπου το αίμα είναι πιο μακριά από την καρδιά.

Μερικοί ασθενείς ενοχλούνται από την εμφάνιση των κιρσών, ενώ άλλοι εμφανίζουν κνησμό, πόνο και κούραση στα πόδια τους.

Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, οι ασθενείς υποφέρουν από αιμορραγία, σκλήρυνση των φλεβών και δερματικά έλκη κοντά στον αστράγαλο. Αυτά τα συμπτώματα υποδηλώνουν σοβαρή αγγειακή νόσο. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

VenaSeal: Μια αποτελεσματική, ελάχιστα επεμβατική επιλογή θεραπείας

Το VenaSeal είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που εκτελείται από εξειδικευμένους αγγειοχειρουργούς. Αποτελεί μία από τις καλύτερες διαθέσιμες θεραπείες για τους κιρσούς.

Σε αντίθεση με άλλες επιλογές που καυτηριάζουν ή αφαιρούν φυσικά έναν κιρσό, το VenaSeal χρησιμοποιεί μια ιατρική κόλλα για να κλείσει τη φλέβα. Η χρήση κόλλας κάνει τη διαδικασία πολύ πιο άνετη για τον ασθενή. Μειώνει επίσης τον χρόνο αποκατάστασης, καθώς οι ασθενείς είναι συνήθως σε θέση να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες μόλις μία ημέρα μετά τη διαδικασία VenaSeal.

Κατά τη διάρκεια μιας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας με VenaSeal, ο γιατρός ξεκινά με υπερηχογράφημα της περιοχής γύρω από τη φλέβα σας. Αυτό δημιουργεί μια χαρτογράφηση των κατεστραμμένων φλεβών, η οποία τον βοηθά να γνωρίζει ποιες φλέβες πρέπει να θεραπεύσει. Οι κιρσοί άλλωστε δεν είναι πάντα ορατοί στην επιφάνεια του δέρματος.

Κατόπιν θα σας χορηγήσει ένα τοπικό αναισθητικό για την περιοχή που θα υποβληθεί στην επεμβατική διαδικασία. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει μια βελόνα για να εισάγει έναν καθετήρα στη φλέβα, ενώ ταυτόχρονα θα χρησιμοποιήσει υπερήχους για να καθοδηγήσει τον καθετήρα μέσω της κιρσοκήλης, χορηγώντας την ιατρική κόλλα καθώς προχωρά και ασκεί πίεση ώστε να κλείσει η φλέβα. Η ιατρική κόλλα κλείνει τη φλέβα, σταματώντας τη ροή του αίματος μέσω της φλέβας και ανακατευθύνοντάς την σε υγιείς φλέβες.

Μετά από λίγο, το σώμα θα απορροφήσει τις κλειστές φλέβες, προκαλώντας την εξαφάνισή τους. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν αξιοσημείωτη βελτίωση στην εμφάνιση των ποδιών τους εντός 4 εβδομάδων μετά την ελάχιστα επεμβατική αυτή διαδικασία.

Τα Πλεονεκτήματα του VenaSeal

  • Μόνο ένα τρύπημα βελόνας

Άλλες θεραπείες κιρσών απαιτούν περισσότερα από ένα τρυπήματα. Με το VenaSeal, μόνο μία εισαγωγή είναι απαραίτητη για να δώσει στον καθετήρα πρόσβαση στη φλέβα.

  • Δεν χρειάζεται ολική αναισθησία και ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, είναι αναίμακτη

Μειώνονται ως εκ τούτου και οι χρόνοι νοσηλείας.

  • Καμία ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Άλλες διαδικασίες χρησιμοποιούν θερμότητα ή λέιζερ για να κλείσουν τις φλέβες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάψιμο ή δυσαρέσκεια στον ασθενή. Το VenaSeal χρησιμοποιεί κόλλα για να κλείσει τις φλέβες, επομένως το μόνο πράγμα που αισθάνονται οι ασθενείς είναι ο γιατρός να πιέζει το πόδι τους για να κλείσει τη φλέβα που έχει υποβληθεί σε θεραπεία.

  • Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το μήκος της φλέβας – σε αντίθεση με το laser και τα ραδιοκύματα τα οποία εφαρμόζονται έως το γόνατο.
  • Μειωμένος χρόνος αποθεραπείας

Οι ασθενείς με VenaSeal είναι συνήθως σε θέση να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μόλις μία ημέρα μετά τη θεραπεία.

  • Δεν χρειάζονται κάλτσες συμπίεσης

Μετά τη θεραπεία με VenaSeal, οι ασθενείς δεν χρειάζεται να φορούν κάλτσες συμπίεσης. Δεδομένου ότι οι φλέβες είναι κολλημένες μεταξύ τους, δεν χρειάζονται επιπλέον συμπίεση.

Χρήστος Π. Παπασιδέρης, Αγγειοχειρουργός

Χρήστος Π. Παπασιδέρης,
Αγγειοχειρουργός

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.