Η επόμενη μέρα του ΓεΣΥ με έμφαση στα φάρμακα, στο επίκεντρο του συνεδρίου

Facebooktwitterpinterest

“A New Era for Health Care in Cyprus: Embrace, Evaluate, Evolve”

Το συνέδριο διοργανώνει η ΚΕΦΕΑ σε συνεργασία με την EFPIA

Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), διοργανώνει συνέδριο με τίτλο “A New Era for Health Care in Cyprus: Embrace, Evaluate, Evolve”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας.

Βασική επιδίωξη του συνεδρίου είναι η ανασκόπηση των βημάτων που έχουν γίνει από την ημέρα εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) μέχρι σήμερα, η ανάδειξη όσων έχουν επιτευχθεί, αλλά και η εις βάθος συζήτηση των σημαντικών εκκρεμοτήτων που εξακολουθούν να υπάρχουν, με έμφαση στο φάρμακο. Με τη συμμετοχή όλων των σημαντικών εμπλεκομένων φορέων στον τομέα της Υγείας στις εργασίες του συνεδρίου, θα γίνει ενδελεχής συζήτηση γύρω από την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες και θα αναζητηθούν πρακτικές λύσεις.

Παράλληλα, την ατζέντα του συνεδρίου θα απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις σε σχέση με την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί φαρμάκων από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς πρόκειται για μια καθοριστική πρωτοβουλία η οποία επηρεάζει τον τομέα της Υγείας σε όλα τα κράτη-μέλη, αλλά και τη φαρμακευτική βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, θα αναλύσει τα βήματα που έχουν γίνει από πλευράς Επιτροπής, ενώ η Γενική Διευθύντρια της EFPIA, κ. Nathalie Moll, θα μεταφέρει τις θέσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γύρω από το ζήτημα αυτό.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε εκπροσώπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Κύπρο και την Ευρώπη, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και κρατικούς φορείς, αλλά και σε άλλους οργανισμούς με εμπλοκή στον τομέα της Υγείας στην Κύπρο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.