Λεύκανση Αιδοίου

Λεύκανση Αιδοίου Facebooktwitterpinterest

Ο κυριότερος λόγος που οι γυναίκες θέλουν τη λεύκανση του αιδοίου είναι η επιθυμία τους να δώσουν στα γεννητικά τους όργανα πιο νεανική εμφάνιση.
Το σκούρο χρώμα στην περιοχή του αιδοίου οφείλεται στην πλεονάζουσα συσσώρευση μελανίνης στην επιδερμίδα.

Η συσσώρευση μελανίνης οφείλεται κυρίως σε ορμονικούς λόγους καθώς μεγαλώνουμε ή στο γονιδιακό μας υπόβαθρο.

Αρκετές γυναίκες επιλέγουν την θεραπεία λεύκανσης του αιδοίου επειδή θέλουν να δώσουν στα γεννητικά τους όργανα πιο νεανική όψη και σε συνδυασμό με τη λεύκανση του πρωκτού αλλά και με την πλαστική χειλέων αιδοίου, επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πως γίνεται η επέμβαση λεύκανσης του αιδοίου

Η επέμβαση λεύκανσης του αιδοίου πραγματοποιείται με τη χρήση ενός ειδικού Laser τελευταίας γενιάς και πραγματοποιείται σε τρεις συνεδρίες που δεν ξεπερνούν τα 30-45 λεπτά.

Η χρήση του Laser αποσκοπεί στην αφαίρεση της στοιβάδας της μελανίνης στην οποία και οφείλεται το ανεπιθύμητο σκούρο χρώμα. Η επέμβαση κατά κανόνα γίνεται στο ιατρείο κατόπιν ραντεβού και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ορατά μετά από λίγες ημέρες.

Είναι επώδυνη η λεύκανση αιδοίου

Η επέμβαση δεν είναι επώδυνη ακόμα και με την τοπική αναισθησία. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται με τα κοινά παυσίπονα τύπου Depon®, Ponstan®, κλπ.

Για λίγες μέρες ίσως να υπάρξει ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο), το οποίο και υποχωρεί. Η περιοχή της επέμβασης παραμένει ακάλυπτη, χωρίς επιδέσεις ή προστατευτικές γάζες.

Μαρίνα Τοσουνίδου,Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας,

Μαρίνα Τοσουνίδου,
Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας,

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.