Λεύκανση Πρωκτού

Λεύκανση Πρωκτού Facebooktwitterpinterest

Το σκούρο χρώμα οφείλεται κυρίως σε ορμονικούς λογούς καθώς μεγαλώνουμε ή σε άλλες παθολογικές αιτίες και η κατάσταση αυτή είναι πολλές φορές ενοχλητική για την ίδια τη γυναίκα ή και τον σύντροφο της.

Η λεύκανση του πρωκτού είναι μία επέμβαση ακίνδυνη και ανώδυνη που βασίζεται στην χρήση ενός ειδικού Laser και πραγματοποιείται σε μια ή δυο συνεδρίες των 30 λεπτών. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ορατά μετά από λίγες ημέρες.

Πως γίνεται η επέμβαση λεύκανσης του πρωκτού

Η επέμβαση λεύκανσης του πρωκτού πραγματοποιείται με τη χρήση ενός ειδικού Laser τελευταίας γενιάς και πραγματοποιείται σε δύο συνεδρίες που δεν ξεπερνούν τα 30 λεπτά.

Η χρήση του Laser αποσκοπεί στην αφαίρεση της στοιβάδας της μελανίνης στην οποία και οφείλεται το ανεπιθύμητο σκούρο χρώμα. Η επέμβαση κατά κανόνα γίνεται στο ιατρείο κατόπιν ραντεβού και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Είναι επώδυνη η λεύκανση πρωκτού;

Η επέμβαση δεν είναι επώδυνη ακόμα και με την τοπική αναισθησία. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται με τα κοινά παυσίπονα τύπου Depon®, Ponstan®, κλπ.

Για λίγες μέρες ίσως να υπάρξει ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο), το οποίο και υποχωρεί. Η περιοχή της επέμβασης παραμένει ακάλυπτη, χωρίς επιδέσεις ή προστατευτικές γάζες.

Μαρίνα Τοσουνίδου,Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας,

Μαρίνα Τοσουνίδου,
Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας,

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.