Υπάρχουν πρακτικές στο σεξ που μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες να μείνει μία γυναίκα έγκυος;

Υπάρχουν πρακτικές στο σεξ που μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες να μείνει μία γυναίκα έγκυος; Facebooktwitterpinterest

Το σπέρμα που εκσπερματώνει ένας άντρας στον κόλπο και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια ανωμαλία στο ουρογεννητικό σύστημα της γυναίκας, φτάνει στις σάλπιγγες μέσα σε λίγα λεπτά, ανεξάρτητα από τη στάση του σεξ και τη διάρκεια της συνουσίας.

Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο οργασμός (ακόμα και αν είναι σημαντικό να αιματώνεται καλύτερα η μήτρα)  ή η παρατεταμένη ανάπαυση μετά τη σεξουαλική επαφή αυξάνει την πιθανότητα της εγκυμοσύνης. Μερικά λιπαντικά του εμπορίου και άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται για λίπανση όπως το σάλιο, θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της επαφής στη διάρκεια των γόνιμων ημερών. Και αυτό γιατί μπορεί να κάνουν το σπέρμα να κινείται πιο αργά και να μειώνουν την ικανότητά των σπερματοζωαρίων να επιβιώνουν.

Οι μεγάλες περίοδοι αποχής μπορούν να μειώσουν την ποιότητα του σπέρματος. Τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου.

Ένα ζευγάρι έχει περισσότερες πιθανότητες για εγκυμοσύνη εάν έχει σεξουαλική επαφή κάθε μία έως δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του γόνιμου παραθύρου και μια εγκυμοσύνη είναι πολύ πιθανή εάν ένα ζευγάρι έχει σεξουαλική επαφή εντός του χρονικού πλαισίου των έξι ημερών που «λήγει» την ημέρα που απελευθερώνεται ένα ωάριο ( ωορρηξία).

Ας δούμε όμως αυτό λίγο πιο αναλυτικά.

Το χρονοδιάγραμμα της επαφής

Η ωορρηξία είναι η διαδικασία στην οποία ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Στη συνέχεια, το ωάριο κινείται προς στη σάλπιγγα όπου μπορεί να γονιμοποιηθεί. Εάν το σπέρμα βρίσκεται στη σάλπιγγα ( σε εκείνο το σημείο) όταν απελευθερώνεται το ωάριο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ωάριο να γονιμοποιηθεί, δημιουργώντας ένα έμβρυο, το οποίο θα αρχίσει να διαιρείται μέσα στη σάλπιγγα και οδεύοντας προς την μήτρα πριν τελικά εμφυτευτεί στο ενδομήτριο και ξεκινήσει έτσι η εγκυμοσύνη.

Η εγκυμοσύνη είναι τεχνικά δυνατή μόνο εάν κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών πριν από την ωορρηξία ή την ημέρα της ωορρηξίας. Οι πιο γόνιμες ημέρες είναι οι τρεις ημέρες πριν και συμπεριλαμβανομένης της ωορρηξίας.

Το σεξ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σας δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Στις 12-24 ώρες μετά την ωορρηξία, μια γυναίκα δεν είναι πλέον σε θέση να μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια αυτού του εμμηνορροϊκού κύκλου, επειδή το ωάριο δεν βρίσκεται πλέον στο σωστό σημείο στη σάλπιγγα.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να μείνετε έγκυος εάν κάνετε σεξ πριν ή μετά το γόνιμο παράθυρο – ΟΜΩΣ αν ΔΕΝ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μην βασίζεστε σε αυτό – η αντισύλληψη είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.