¨Ποιοτικά κριτήρια¨

Κινητοποιήσεις για rebate και claw back Facebooktwitterpinterest

Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια,

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε επίπεδο εκπροσώπων από τις εταιρείες που παράγουν ιατρικά μηχανήματα αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, καθώς και της επιστημονικής γνωμοδότησης που έφτασε στα χέρια μας κ την υπογράφει η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σχετικά με τα ¨ποιοτικά κριτήρια¨ που μας παρουσίασαν εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση σε αυτά που προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει και θέλει να τα ονομάζει ¨ποιοτικά κριτήρια¨.

Από την μια πλευρά, οι επαφές οι οποίες έγιναν με τις κατασκευάστριες εταιρείες αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, παρουσίασαν επιστημονικά δεδομένα τα οποία αντιτίθενται στην συλλογιστική και στο αποτέλεσμα αυτής, που χρησιμοποίησε ο ΕΟΠΥΥ για να παρουσιάσει τα ποιοτικά κριτήρια που προτίθεται να εφαρμόσει.

Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σε έγγραφο που σας έχει αποσταλεί από τις 22/06/2022 (επισυνάπτεται), αποδομεί ουσιαστικά την “μελέτη” που έχει γίνει από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, έχοντας σίγουρα την κατάρτιση κ την επιστημονική γνώση που καθιστά αδιαμφισβήτητα αξιόπιστη κ έγκυρη την γνωμοδότησή της.

Συμπεραίνεται λοιπόν ότι η μελέτη η οποία καταρτίστηκε από τον ΕΟΠΥΥ φαίνεται να καταλήγει σε αλά καρτ συμπεράσματα, προφασίζεται επιστημονική τεκμηρίωση και επικαλείται αποσπασματικά δεδομένα που εφαρμόζονται σε χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματα στα οποία ήθελε να καταλήξει!

Ζητείται να υπάρξει κατ’ αντιπαράθεση διαβούλευση με τους CEOs ή τους βιοτεχνολόγους των κατασκευαστριών οίκων ιατρικών μηχανημάτων αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, με την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία και με την ΕΕΑΕ, για την παρουσίαση από πλευράς τους των επιχειρημάτων που καθιστούν αναξιόπιστη την τεκμηρίωση των στελεχών του ΕΟΠΥΥ.

Ζητούμε άμεση νέα συνάντηση με τον ΕΟΠΥΥ για τη διαβούλευση αυτών των κριτηρίων, όπως άλλωστε είχε υποδείξει ότι πρέπει να γίνει και ο Υπουργός Υγείας, σε προηγούμενη σύσκεψη στην οποία συμμετείχατε.

Οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, χωρίς διαβούλευση με το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ., θα είναι ενάντια στη δέσμευση του Υπουργού Υγείας και ανοίγει τον δρόμο των κινητοποιήσεων και δράσεων από πλευράς μας!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.