Θεραπεία Υπεριδρωσίας,

Θεραπεία Υπεριδρωσίας, Facebooktwitterpinterest

Η υπεριδρωσία των μασχαλών είναι ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά και ποικιλοτρόπως την καθημερινότητα των πασχόντων στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Στην αρχική επίσκεψη μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος για τον αποκλεισμό κάποιας συνυπάρχουσας ασθένειας που προκαλεί ή επιδεινώνει την αυξημένη παραγωγή και έκκριση ιδρώτα.

Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει εγκρίνει τη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας, όταν οι άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει.

Πού χρησιμοποιείται
Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης προκαλούν ταχεία, μη επεμβατική και σημαντική μείωση της παραγωγής ιδρώτα που διαρκεί από 4 έως 7 μήνες ή ακόμα περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης χρησιμοποιούνται επίσης για την αντιμετώπιση της αυξημένης εφίδρωσης παλαμών και πελμάτων.

Πώς λειτουργεί
Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης παρεμποδίζουν παροδικά την απελευθέρωση μιας ουσίας που διεγείρει την παραγωγή ιδρώτα. Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν σημαντική μείωση της παραγωγής ιδρώτα εντός των 4 -5 ημερών μετά τη θεραπεία.

Η μείωση της εφίδρωσης διαρκεί περίπου 4 με 7 μήνες ή και περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις. Όταν επανεμφανίζεται η αυξημένη εφίδρωση η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί.

Τί περιλαμβάνει η θεραπεία
Μικρές ποσότητες τοξίνης ενίονται σε πολλαπλά σημεία των μασχαλών, παλαμών και πελμάτων υπό τοπική αναισθησία. Όταν η έγχυση γίνεται με σωστή τεχνική, η ενόχληση είναι ελάχιστη και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Για να διαπιστώσετε αν θα μπορούσατε να ωφεληθείτε από μια τέτοια θεραπεία, ή για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας προγραμματίστε το ραντεβού σας με την ιατρό σήμερα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.