Εκτίμηση των κινητοποιήσεων και επόμενες ενέργειες του Συντονιστικού Οργάνου

Facebooktwitterpinterest

Τη Δευτέρα 6/6/2022 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. στην οποία εκτιμήθηκαν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 26,27 και 28 Μαΐου και οι οποίες αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά επιτυχημένες!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τους γιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία που ακολούθησαν στον αγώνα αυτό!

Δυστυχώς υπήρχαν και λίγες παραφωνίες με κάποιους που ενώ συμμετείχαν σε όλες τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου και ενώ ήταν σύμφωνοι με τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων, εντέλει έλαμψαν δια της απουσίας τους από τα συμφωνηθέντα και κινήθηκαν ατάκτως σε φυγή. Ως εκ τούτου, η Ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου αξιολόγησε ότι με αυτόν τον τρόπο έθεσαν εαυτόν εκτός Συντονιστικού Οργάνου και ότι η ιστορία θα γράψει για ακόμα μία φορά το γνωστό ρητό του Μ. Αλεξάνδρου ¨Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων¨, όπου  είναι συνδεδεμένο με τη μάχη του Γρανικού.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη και με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Α. Σκέρτσο, την οποία συνάντηση προγραμμάτισε ο Υπουργός Υγείας με τον εν λόγω Υπουργό.

Θα ακολουθήσουν εντός του μήνα αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους φορείς του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για τη συζήτηση των καίριων ζητημάτων της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του 2022, της εφαρμογής των διαρθρωτικών μέτρων που θα εφαρμοστούν για την περιστολή της δαπάνης από το 2023 και μετά, την εφαρμογή της ρήτρας συνυπευθυνότητας του Κράτους στην δαπάνη και τον καθορισμό ανώτατου ορίου claw back για το 2023 με στόχο τον μηδενισμό του, καθώς και το κούρεμα του τεχνητού χρέους που έχει συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη από τη εφαρμογή του ληστρικού μέτρου του claw back.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα!

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.