3+1 συμβουλές ομορφιάς για λαμπερό δέρμα πριν το καλοκαίρι

3+1 συμβουλές ομορφιάς για λαμπερό δέρμα πριν το καλοκαίρι Facebooktwitterpinterest

Το καλοκαίρι είναι εδώ αλλά πριν αρχίσετε να κάνετε όνειρα για τα ηλιόλουστα πρωινά στην παραλία ή τις απογευματινές βόλτες σας στα σοκάκια του νησιού, σκεφτείτε το δέρμα σας. Σκεφτείτε το πως θα το προετοιμάσετε για να «δεχθεί» τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά προπάντων πως θα το προστατέψετε από αυτές τις διακοπές.

Μην ξεχνάτε πως οι υψηλές θερμοκρασίες και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι οι πρώτοι ένοχοι τόσο για τα σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα όσο και για την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και της θαμπής όψης.

  1. Ενυδατική κρέμα: Το πρόσωπό σας χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση. Πολλοί πιστεύουν πως η ενυδάτωση είναι απαραίτητη μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό όμως είναι λάθος, καθώς και το καλοκαίρι το δέρμα σας χρειάζεται την ίδια περιποίηση. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως αυτή την περίοδο το δέρμα σας γίνεται ξηρό. Για το λόγο αυτό επιλέξτε μια κρέμα με βάση το νερό και μην παραλείπετε να την εφαρμόζετε καθημερινά πριν την αντηλιακή σας.
  2. Απολέπιση: Για να μπορέσει το δέρμα σας να “δεχθεί” οποιαδήποτε κρέμα και αυτή να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να μην υπάρχουν στην επιδερμίδα σας νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους. Ο καθαρισμός του προσώπου σας είναι απαραίτητος πριν τις καλοκαιρινές διακοπές όπως και η απολέπιση. Η θεραπεία όμως θα πρέπει να γίνει αρκετές μέρες πριν την πρώτη σας έξοδο στην παραλία. Με το ίδιο σκεπτικό αντίστοιχα, η απολέπιση του προσώπου είναι καλύτερα να γίνεται τις βραδινές ώρες.
  3. Αντηλιακό: Η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη ακόμη και μέσα στην πόλη . Δεν θα πρέπει να παραλείπετε να φοράτε κάθε πρωί την αντηλιακή σας κρέμα η οποία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον SPF 30.

3+1 Πιείτε νερό: Για να είστε όμορφες μέσα και έξω θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό. Ο ιδανικός αριθμός ημερήσιας κατανάλωσης κυμαίνεται από 8-10 ποτήρια νερό. Μυστική συμβουλή: Αρωματίστε το νερό με αγγούρι ή φράουλα και θα δείτε πως θα θέλετε να πιείτε και άλλο!

Εύη Αναστασίου,Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,

Εύη Αναστασίου,
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.