Είναι το vegan “τυρί”, καλό για την υγεία μας;

Είναι το vegan “τυρί”, καλό για την υγεία μας; Facebooktwitterpinterest

Το vegan “τυρί”, περιέχει δύο συστατικά, όπου αξίξει να τα δούμε ενδελεχώς.
Περιέχει:
1. Καρυδέλαιο.
..είναι 100% λιπαρό, το 80-90% του οποίου είναι κορεσμένα λιπαρά. Αυτό του δίνει μια σταθερή υφή σε κρύες θερμοκρασίες ή σε θερμοκρασία δωματίου. Το λίπος αποτελείται από μικρότερα μόρια που ονομάζονται λιπαρά οξέα και υπάρχουν αρκετοί τύποι κορεσμένων λιπαρών οξέων στο λάδι καρύδας.

Ο κυρίαρχος τύπος είναι το λαυρικό οξύ (47%), με το μυριστικό και το παλμιτικό οξύ να υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες, τα οποία έχουν αποδειχθεί σε έρευνες ότι αυξάνουν τα επιβλαβή επίπεδα LDL. Επίσης υπάρχουν σε ίχνη σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη.
Σε έρευνα, αύξησε τη συνολική χοληστερόλη κατά περίπου 15 βαθμούς, την LDL κατά 10 βαθμούς και την HDL κατά 4 βαθμούς.

?? 2. Τροποποιημένο άμυλο πατάτας.

2.α. Χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά.
Σε αντίθεση με την πηγή του, την πατάτα, αυτό το άμυλο δεν περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών ή μετάλλων. Όσον αφορά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, στην πραγματικότητα περιέχει μόνο υδατάνθρακες.

2.β. Γενετικές Τροποποιήσεις.
Το άμυλο από πατάτες αποτελείται από δύο κύρια μέρη: αμυλόζη (20 τοις εκατό) και αμυλοπηκτίνη (80 τοις εκατό). Η αμυλόζη θεωρείται το ανεπιθύμητο μέρος επειδή ενθαρρύνει τη δημιουργία γέλης όταν προστίθεται στα πράγματα.

Το άμυλο πατάτας μπορεί να προέρχεται από γενετικά τροποποιημένες πατάτες. Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα αυτού είναι η Amflora, η οποία είναι μια γενετικά τροποποιημένη πατάτα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παράγει μόνο το συστατικό αμυλοπηκτίνης του αμύλου.

2.γ. Μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα.
Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να ενσωματώνετε συνταγές ανθεκτικού αμύλου που περιλαμβάνουν άμυλο πατάτας στη διατροφή σας, μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες προσωρινές αλλαγές στην πέψη σας, όπως φούσκωμα και αέρια. Οι αλλεργίες στην πατάτα δεν είναι συχνές, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε το άμυλο πατάτας εάν έχετε τροφική αλλεργία ή δυσανεξία στην πατάτα.

Τέλος, να τονίσω ότι η συσκευασία αναγράφει ότι ΔΕΝ είναι γαλακτοκομικό προϊόν.!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.