Κολπική Μέτρηση Μήκους Τραχήλου

Κολπική Μέτρηση Μήκους Τραχήλου Facebooktwitterpinterest

Είναι ένα διακολπικό υπερηχογράφημα για τη μέτρηση του μήκους του τραχήλου της μήτρας.

Ο τράχηλος δεν θα πρέπει να μετράται πριν τις 16 εβδομάδες, καθώς δεν είναι αξιόπιστη η μέτρηση. Επιπλέον μετά τις 24 εβδομάδες δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για τις γυναίκες που θα ανιχνευτούν με κοντό μήκος τραχήλου. Για αυτό το λόγο, η εξέταση θα πρέπει να πραγματοποιείται μεταξύ 16 και 24 εβδομάδων κύησης.

Για τις γυναίκες με ιστορικό προηγούμενου πρόωρου τοκετού η μέτρηση του μήκους του τραχήλου θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε 1-2 εβδομάδες από τις 16 μέχρι τις 24 εβδομάδες. Για τις γυναίκες χωρίς ιστορικό πρόωρου τοκετού η μέτρηση ενδείκνυται να γίνεται μία φορά σε συνδυασμό με την εξέταση β; επιπέδου. Μπορεί ,επίσης, να πραγματοποιηθεί αν υπάρχουν ενδείξεις πρόωρου τοκετού, όπως οι πρόωρες συσπάσεις της μήτρας ή η κολπική αιμορραγία.

Ενδείκνυται για όλες τις κυήσεις ως εξέταση ρουτίνας αλλά και ειδικώς για γυναίκες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για πρόωρο τοκετό, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών κυήσεων, με προηγούμενο πρόωρο τοκετό, ανωμαλίες της μήτρας ή του τραχήλου της μήτρας ή με προηγούμενη χειρουργική επέμβαση.

Σπυρίδων Πεπές Μαιευτήρας - Γυναικολόγος MD - Εξειδικευμένος στην Εμβρυομητρική Ιατρική και την Εμβρυϊκή Καρδιολογία

Σπυρίδων Πεπές ,
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος MD,
– Εξειδικευμένος στην Εμβρυομητρική Ιατρική και την Εμβρυϊκή Καρδιολογία

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.