Υγιεινή διατροφή και γιορτές

Υγιεινή διατροφή και γιορτές Facebooktwitterpinterest

Πολλές φορές μας είναι δύσκολο να επιμείνουμε στην υγιεινή διατροφή ειδικά όταν βρισκόμαστε σε γιορτινές μέρες. Σίγουρα δεν μπορούμε πάντα να ξεφύγουμε από τους πειρασμούς και δεν μπορούμε πάντα να κρατήσουμε τον εαυτό μας μακριά από ανθυγιεινές επιλογές. Yπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αυτή την εορταστική περίοδο για να φάμε υγιεινά!

Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε σε ένα τραπέζι ή σε μια συγκέντρωση με παρέα μπορείτε να προσφέρετε ένα δικό σας πιάτο για να μοιραστείτε που θα είναι σίγουρα υγιεινό και θρεπτικό όπως μια σαλάτα, ή μια πιατέλα λαχανικών, ίσως και κάποια υγιεινά σπιτικά σνακ.
Εαν ωστόσο, έχετε προγραμματίσει να είστε έξω αρκετές ώρες και δεν μπορείτε να βρείτε κάποια υγιεινή επιλογή μην λειμοκτονήσετε περιμένοντας την ώρα που θα φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα αλλα μην αφήσετε και τους πειρασμούς να σας παρασύρουν!
Οργανωθείτε από το σπίτι και πάρτε μαζί σας κάποιο φρούτο ή ξηρούς καρπούς η μια μπάρα δημητριακών.
Εαν τρώτε τα ενδιάμεσα γεύματά σας σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν θα μείνει το στομάχι άδειο για πολλές ώρες και έτσι θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση λάθος τροφίμων!
Να θυμάστε πάντα ότι η υγεία σας εξαρτάται από εσάς!

Κατερίνα Βάμβουκα,Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,

Κατερίνα Βάμβουκα,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.