Πεοπλαστική

Πεοπλαστική Facebooktwitterpinterest

Είναι μία διαδικασία, η οποία αφορά στην επέμβαση του μήκους ή και του μεγέθους του πέους. Αν και το μέγεθος και το σχήμα του πέους δεν έχει σημασία σεξουαλικά, ένα μικρό πέος μπορεί να επιφέρει βαθιά ψυχολογική επίδραση σε έναν άνδρα προκαλώντας του αναστολές σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της μεγεθυντικής επέμβασης, οι τομές πραγματοποιούνται στη βάση του πέους και οι κρεμμαστήριοι σύνδεσμοι απελευθερώνονται, επιτρέποντας την πρόσβαση στο τμήμα του πέους που βρίσκεται κρυμμένος πίσω και κάτω από την ηβική σύμφυση. Το πέος στη συνέχεια εκτείνεται και ο αντίστοιχος στυτικός ιστός επανατοποθετείται στν θέση του. Ένα κομμάτι δέρματος από την μπροστινή πλευρά του ηβικού οστού χρησιμοποιείται για να καλύψει τη νέα-εκτεθειμένη τομή.

Η τελική αύξηση του μήκους του πέους καθορίζεται από τον αιωρούμενο σύνδεσμο και είναι κάτι, το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί νωρίτερα από το χειρουργείο. Αυτό μπορεί να είναι μία ίντσα ή και περισσότερο δυόμισι ίντσες, αλλά συνήθως βρίσκεται μεταξύ 1 1/2 – 2 ίντσα. Σε γενικές γραμμές το μήκος του πέους που θα κερδίσουμε αντικατοπτρίζει το 1/3 του ελεύθερου σώματος του πέους.
Η επιμήκυνση που θα επέλθει θα είναι ορατή και σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά και σε κατάσταση της στύσης, όπου θα είναι σαφές μεγαλύτερο από ό,τι πριν.

Κατά τη διαδικασία μεγέθυνσης, εγχύουμε λιπώδη ιστό που λαμβάνεται με λιποαναρρόφηση από άλλες περιοχές (συνήθεις περιοχές κοιλιά, εσωτερικών μηρών και κοιλιά). Η ποσότητα του λίπους που εγχύεται θα εξαρτηθεί από την επιθυμία του ασθενούς, αλλά και από τους αισθητικούς κανόνες μη αλλοίωσης του σώματος του πέους. Ένα μικρό ποσοστό του λίπους που εγχύεται κατά τη διαδικασία της πάχυνσης θα απορροφηθεί. Το ποσοστό αυτό ποικίλει σε 20%- 30%.

Μετά το χειρουργείο, το όσχεον και το πέος είναι συνήθως οιδηματώδη, ενώ οποιοσδήποτε πόνος έστω και ο πιο ελαφρύς θα αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στην εργασία τους μέσα σε λίγες μέρες, αλλά όσοι ασχολούνται με πιο σκληρή δουλειά θα πάρει ίσως λίγο παραπάνω. Είναι καλύτερο να απέχετε από αθλήματα για περίπου δύο-τρεις εβδομάδες. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να συνεχιστεί σε περίπου τέσσερις  εβδομάδες, αν και θα πάρει αρκετούς μήνες ακόμα, μέχρι να δείτε το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας μεγεθύνσεως.

Κάποιο πρήξιμο και μελάνιασμα είναι αναμενόμενο μετά το χειρουργείο και συνήθως φεύγει μετά από περίπου δύο εβδομάδες.
Κάποια απορρόφηση πραγματοποιείται σε όλες τις μεταφορές και ο χειρουργός συνήθως προσθέτει παραπάνω λίπος, ώστε να το αναπληρώσει.

Ανδρέας Ιωαννίδης, Πλαστική Χειρουργική, Αισθητική και Επαννορθωτική Χειρουργική

Ανδρέας Ιωαννίδης, Πλαστική Χειρουργική, Αισθητική και Επαννορθωτική Χειρουργική

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.