«Όραμα Ελπίδας», Κλινική ΡΕΑ,

«Όραμα Ελπίδας», Κλινική ΡΕΑ, Facebooktwitterpinterest

ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ:

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΡΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

 Η Κλινική ΡΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (18/9) διοργανώνει για λογαριασμό του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών και την εξεύρεση εθελοντών δοτών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα και ώρες 08:00 – 14:00 στην είσοδο της Κλινικής ΡΕΑ (επί της οδού Πεντέλης 17, Παλαιό Φάληρο).

Ομάδα εθελοντών της ΡΕΑ, κλιμάκιο του Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Μυελού των Οστών και εκπρόσωποι του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», με το μήνυμα «Δώσε Ελπίδα. Δώσε Ζωή», θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από την Κλινική, τηρώντας όλα τα  πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται στο πλαίσιο συμμόρφωσης των κανονισμών της Covid-19, με σκοπό να εγγράψουν στο  Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA) ακόμα περισσότερους εθελοντές δότες.

Η ανάγκη για περαιτέρω προβολή του μηνύματος κρίνεται απαραίτητη μιας και λόγω της εποχής Covid-19 τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Θα ήταν χαρά μας να συμβάλλετε στην εθελοντική προσπάθειά μας, να στηρίξουμε το σπουδαίο έργο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», καλύπτοντας μέρος της δράσης μας και προσκαλώντας κόσμο να μεταβεί στο σημείο Λήψης Δειγμάτων Μυελού των Οστών.

Στόχος όλων μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη ελπίδα σε ασθενείς που πάσχουν από αιμοποιητικές ασθένειες και χρειάζονται μόσχευμα, να βρουν συμβατό δότη.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.