Εγκαίνια για το νέο πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο στο Καστελλόριζο με την τιμητική ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Facebooktwitterpinterest

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσων τιμά τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ για την μεγάλη προσφορά του στον φαρμακευτικό κλάδο

 Το ακριτικό Καστελλόριζο διαθέτει πλέον ένα ανανεωμένο και πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο, για την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα της υγείας όλων των κατοίκων του. Στο πλαίσιο της αναβάθμισής του, το  Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου τοποθέτησε τιμητική πλακέτα στην είσοδο του φαρμακείου τιμής ένεκεν του Παύλου Γιαννακόπουλουιδρυτή της κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞαναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στον Φαρμακευτικό Κλάδο, αλλά και στην ακριτική Δωδεκάνησο.

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εξοπλισμένου φαρμακείου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 20 Ιουλίου, σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση. Στο ακριτικό νησί παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Μεγίστης (Καστελλόριζο), κ. Γιώργος Σαμσάκος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νικόλαος Φουτούλης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βάλτας, αλλά και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου που πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση του νέου φαρμακείου στη Μεγίστη (Καστελλόριζο), προχώρησε στην τοποθέτηση πλακέτας και στην ονομασία του «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στο φαρμακευτικό κλάδο και στην ακριτική Δωδεκάνησο. Με γνώμονα την ευημερία των ακριτών συμπολιτών μας, η ΒΙΑΝΕΞ έχει συμβάλλει με συνέπεια στη στήριξη φορέων υγείας στα ακριτικά νησιά, μεριμνώντας για την όσο δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων.

Η στήριξη προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου κατέστησε δυνατή την αγορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των κατοίκων του Καστελόριζου. Επιπρόσθετα, υποστήριξε την εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας που υπηρετούν και εργάζονται στο νησί, καθώς και των ασθενών – φροντιστών τους, επί θεμάτων πρόληψης Υγείας και Φαρμακευτικής φροντίδας. Τον περασμένο χρόνο, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή του Δημάρχου Μεγίστης (Καστελλόριζο), φρόντισε για τη σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό του. Συγκεκριμένα, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, έναν φορητό υπολογιστή, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας , δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο φαρμακείο του Καστελόριζου: «Η προστασία και η φροντίδα της υγείας των κατοίκων ειδικά των ακριτικών νησιών είναι άμεση προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα λοιπόν στα εγκαίνια του νέου, πλήρως εξοπλισμένου φαρμακείου στο Καστελλόριζο, αφού πλέον στο πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας μπορούν να νιώθουν όλοι οι κάτοικοι ακόμα πιο ασφαλείς. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να θωρακίζουμε τους συμπολίτες μας με κάθε τρόπο, πάντα με γνώμονα την υγεία και την ευημερία τους».

Ο κ. Νικόλαος Φουτούλης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, ανέφερε σε σχετική του δήλωση κατά τα εγκαίνια: «Το ακριτικό Καστελλόριζο διαθέτει τώρα ένα ολοκληρωμένο φαρμακείο, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, προσφέροντας μεγαλύτερη σιγουριά, ευκολία και προσβασιμότητα. Αναγνωρίζοντας δε τη μεγάλη στήριξη του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ στην ακριτική Ελλάδα, αλλά και τη συνολική προσφορά της στο φαρμακευτικό κλάδο, το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου μας αποφάσισε  να τοποθετήσει πλακέτα με το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο αναβαθμισμένο φαρμακείο, τιμής ένεκεν του ιδρυτή της εταιρείας που προσφέρει τόσα στον τομέα μας».

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος ταξίδεψε στο ακριτικό Καστελόριζο για τα εγκαίνια του φαρμακείου, προσέθεσε: «Και είναι διπλή η χαρά μας, που σε αυτή τη συγκυρία βρισκόμαστε εδώ, έχοντας συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Καστελλόριζου, για τους άξιους σεβασμού κατοίκους, που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον κρατάνε ζωντανό. Ευχή μας είναι να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές. Να μη ζουν με το άγχος και το φόβο της ασθένειας. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να κάνουμε το έργο των επαγγελματιών υγείας και των οπλιτών ιατρών που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης λίγο πιο εύκολο.  Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.