Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ:

Facebooktwitterpinterest

Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ OSCAR ΗΘΟΠΟΙΟΣ KATE WINSLET ΕΙΝΑΙ Η NEA GLOBAL AMBASSADOR ΤΗΣ LORÉAL PARIS.

Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς όλων των εποχών, πρότυπο για την ανάδειξη της σημασίας της αυτοεκτίμησης και δυναμική ακτιβίστρια. Η L’Oréal  Paris ανακοινώνει με ενθουσιασμό ότι η Kate Winslet είναι η νέα global ambassador και μοιράζεται το όραμα της μάρκας: «Μην αμφιβάλεις ποτέ για τον εαυτό σου. Γιατί μας αξίζει.»

ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ

Η συμμετοχή της στο μεγαλύτερο blockbuster εκείνης της εποχής, τον Τιτανικό, έκανε το Hollywood να παραμιλά και να αναζητά απεγνωσμένα την τότε 21χρονη Kate Winslet. Αντ’ αυτού, η νεαρή ηθοποιός επιλέγει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της ρόλους που σήμαιναν κάτι για αυτή και για τους οποίους ένιωθε μια προσωπική σύνδεση και πολύ περισσότερο, ρόλους στους οποίους οι γυναίκες απεικονίζονται σε κάθε έκφανσή τους. Αποφασισμένη να γίνεται  κάθε φορά ο χαρακτήρας τον οποίο καλείται να ενσαρκώσει και όχι απλά να υποδύεται, η Kate Winslet έχει τη δύναμη να μεταμορφώνεται. Από μια γυναίκα που διαγράφει τις αναμνήσεις του φίλου της στο ‘Eternal Sunshine of a Spotless Mind” σε μια απίθανη μητέρα στο “Little Children” και μια γυναίκα με ανησυχίες στο “Revolutionary Road”, η Kate είχε την ευελιξία να συμμετέχει σε παραγωγές που συνδύαζαν διθυραμβικές κριτικές τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από έμπειρους κριτικούς. Η ίδια κατάφερε να γίνει η νεαρότερη ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες Oscar μέχρι τα 30 της, ενώ κέρδισε το πρώτο της Βραβείο Όσκαρ για την ταινία “The reader” το 2008.

Απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη που υπηρετεί, η Kate επιλέγει να κάνει μόνη της τις επικίνδυνες σκηνές, όπως η ελεύθερη κατάδυση, την οποία κλήθηκε να υποστηρίξει για τις ανάγκες της νέας της ταινίας “Avatar 2”. Η ηθοποιός κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή της κάτω από το νερό για περισσότερο από 7 λεπτά για τις ανάγκες της ταινίας, στο πλαίσιο της οποίας θα συνεργαστεί ξανά με τον σκηνοθέτη του Τιτανικού James Cameron.

ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Kate Winslet παθιάζεται με το να ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη ιστορίες γυναικών που δεν έχουν ποτέ ειπωθεί, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει στις γυναίκες τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία. Στον πιο πρόσφατο ρόλο της στην ταινία “Ammonite”, το δεύτερο έργο του σκηνοθέτη Francis Lee, η ίδια αφηγείται την ανείπωτη ιστορία της κυνηγού απολιθωμάτων Mary Anning. Η Kate υποδύεται τον ρόλο της Anning στην οποία ανήκουν οι ανακαλύψεις των πιο σημαντικών απολιθωμάτων του 19ου αιώνα, τις οποίες όμως είχαν μέχρι πρότινος σφετερισθεί άνδρες συνομήλικοι της.

«Χρειάστηκε να δουλέψω αρκετά για να φτάσω στο σημείο να μην χρειάζεται να απολογηθώ για αυτό που είμαι και να με αποδεχτώ. Είμαι ενθουσιασμένη που ανήκω πλέον στην οικογένεια της LOréal Paris και μπορώ στα αλήθεια να πω: Χρειάζεται δύναμη και θάρρος για να μπορέσεις να πιστέψεις ότι αξίζεις. Κάποιες φορές μπορεί να πιστεύεις ότι δεν αξίζεις. Όλοι έχουμε στιγμές σαν κι αυτές. Παρόλα αυτά, όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις αυτή τη φράση και πιστεύεις σε όλα αυτά τα οποία είσαι στα αλήθεια όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεσαι, τότε με το χρόνο και με πίστη στον εαυτό σου θα καταλάβεις κι εσύ ότι αξίζεις.».

Kate Winslet

«Η Kate Winslet είναι ένα πραγματικό είδωλο τόσο στην μεγάλη οθόνη όσο και στην πραγματική της ζωή – πρόκειται για μια δυναμική φωνή που μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε το όραμά μας στη L’Oréal Paris: η κάθε γυναίκα να πιστέψει στον εαυτό της, έτσι ώστε η επόμενη γενιά να μην αμφιβάλλει ούτε για μια στιγμή για τις δυνατότητές της. Η Kate έχει ένα μοναδικό ταλέντο, να αναδεικνύει ιστορίες γυναικών και να υποστηρίζει όλες αυτές τις γυναίκες των οποίων οι φωνές δεν ακούγονται. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που  η Kate Winslet ανήκει στην οικογένεια της LOréal Paris, γιατί μοιράζεται τον ίδιο λόγο ύπαρξης με εμάς: να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να αναγνωρίζουν την αξία τους, να γιορτάζουν την ομορφιά τους και να τολμούν να είναι ο εαυτός τους.»

Delphine Viguier-Hovasse, Global Brand President L’Oréal Paris

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Kate Winslet μοιράζεται το δικό της προσωπικό «ταξίδι»- από την αμφισβήτηση του εαυτού της στην αποδοχή του – με μια ειλικρίνεια που εμπνέει. Αφιερώνοντας ένα από τα πολλά βραβεία της σε «όλα τα κορίτσια που αμφισβητούν τον εαυτό τους», η ηθοποιός δηλώνει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση υπέρμαχος της αυτοεκτίμησης. Μια μέντορας που εμπνέει εμπιστοσύνη στην επόμενη γενιά, η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη -δικής της παραγωγής- σειρά «Mare of Easttown» του συνδρομητικού καναλιού HBO, ενσαρκώνοντας μια ντετέκτιβ που ερευνά έναν τοπικό φόνο σε μια μικρή πόλη.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΦΩΝΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

Η Kate Winslet δίνει φωνή σε σκοπούς που σχετίζονται με τις αξίες που πρεσβεύει η L’Oréal Paris: ίσα δικαιώματα, φεμινισμός, αποδοχή της διαφορετικότητας και βιωσιμότητα. Στη ζωή, όπως και στην τέχνη, υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών. Kαθώς τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια του lockdown, η ηθοποιός εντάχθηκε στον οργανισμό Γυναικών του ΟΗΕ (UN Women) συμμετέχοντας στην καμπάνια του Shadow Pandemic, που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επισκέπτονται γυναίκες που βρίσκονται σε πιθανό κίνδυνο.

Επιπλέον υποστηρίζει τον οργανισμό Ovarian Cancer Action που έχει στόχο καμία γυναίκα να μην πεθαίνει από καρκίνο των ωοθηκών. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων των μη προνομιούχων παιδιών, ενώ έχει ιδρύσει το Golden Hat Foundation, το οποίο έχει σαν αποστολή να αλλάξει την στάση των ανθρώπων απέναντι σε άτομα με αυτισμό. Η Kate συμμετέχει ακόμα στη φιλανθρωπική οργάνωση Cardboard Citizens προσπαθώντας, μέσω του θεάτρου, να αλλάξει την αντίληψη που επικρατεί για τους αστέγους. Αναφορικά με το περιβάλλον, η Kate υποστηρίζει το The World Forest Organization, έναν οργανισμό ο οποίος αναλαμβάνει την εμφύτευση νέων δέντρων και διευκολύνει την εκπαίδευση και υποστήριξη μιας ομάδας ενδυνάμωσης γυναικών στην Κένυα. H Kate κάνει πράξη τα λόγια της στο κομμάτι του περιβάλλοντος προσπαθώντας να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και μέσω των προσωπικών επιλογών της καριέρας της.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.