Στις 15 & 16 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Facebooktwitterpinterest

 Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν το 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης, με την ευθύνη του Φ.Σ. Σερρών, στις 15 και 16 Μαΐου 2021, αποκλειστικά διαδικτυακά. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στόχος του συνεδρίου είναι

  • να ενισχύσει την επιστημονική υπόσταση του φαρμακοποιού,
  • να αναδείξει τον ρόλο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ουσιαστική συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας,
  • να προβάλλει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και
  • να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 3 στρογγυλά τραπέζια
  • «Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας», στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Αικατερίνη Μπουρουτζόγλου, πρόεδρος Φ.Σ. Δράμας, Αναστάσιος Τερζής, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου, Αναστασία Ρακιτζή, πρόεδρος Φ.Σ. Καβάλας, Δέσποινα Κάλφα, πρόεδρος Φ.Σ. Ξάνθης, και Αλέξανδρος Τσαπέκος, πρόεδρος, Φ.Σ. Ροδόπης .

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Σερρών, κ. Αναστάσιος Ρόντσης, ενώ εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς.

  • «Γαστρεντερολογικά προβλήματα» με συντονιστή τον κ. Χάρη Τσιώνη, γαστρεντερολόγο, πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδας (ΕΠΕΓΕ).

Τα επιμέρους θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: «Πρόληψη Καρκίνου Παχέος Εντέρου», «Εντερική Χλωρίδα, από τη Συμβίωση στην Παθογένεια», «Ευερέθιστο παχύ έντερο, τι να προσέξει ο φαρμακοποιός».

  • «Ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στον ασθενή με ψωριασικές βλάβες» με συντονιστή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, MSc – κλινικό φαρμακοποιό. Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετέχουν οι κ.κ. Βασίλης Μπιρλιράκης, Κωνσταντίνος Κακονίκος και Ηλίας Κατσόγιαννης.

Τα επιμέρους θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: «H σωστή συμβουλή στον ασθενή με ψωρίαση στην τοπικά αγωγή και φροντίδα του δέρματος», «Από στόματος φαρμακοθεραπεία στην ψωρίαση», «Βιολογικοί παράγοντες στην ψωρίαση» και «Γαληνικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της ψωρίασης».

  • 14 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των καθηγητών Φαρμακευτικής: Δήμητρας Χατζηπαύλου-Λίτινας, καθηγήτριας Φαρμακευτικής Χημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Ιωάννη Βιζιριανάκη, Ph.D., αναπληρωτή καθηγητή Μοριακής Φαρμακολογίας & Φαρμακογονιδιωματικής στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Κωνσταντίνου Δεμέτζου, καθηγητή Φαρμακευτικής Νανο-Τεχνολογίας, διευθυντή του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, και Κωνσταντίνου Πουλά, αναπληρωτή καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Το συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και φαρμακοϋπαλλήλους από όλη την Ελλάδα, καθώς και φοιτητές από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Πατρών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και για να κάνετε την εγγραφή σας, επισκεφτείτε το www.panmakthrakiko.gr.

Οι φαρμακοποιοί που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Μεγάλος χορηγός: ΒΙΑΝ

Χορηγοί επικοινωνίας: Ο Κόσμος του Φαρμακείου, AllaboutHealth, DailyPharmaNews, HEALTHWeb, IATRONET, Lifevalley, Ygeia50plus, PharmaTeam, Pharmacorner

Οργάνωση: Noufio Communication Services

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.