Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;

Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά; Facebooktwitterpinterest

Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” κάνει focus στη Βόρεια Ελλάδα με ambassador τον Γιώργο Μαυρίδη

Η τελευταία χρονιά ήλθε να μας θυμίσει τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας της υγείας μας. Αυτοί είναι οι στόχοι και της νέας, διαδικτυακής καμπάνιας της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” υπό τον ευφάνταστο τίτλο “Μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;”.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι η μοναδική. Ο διαβήτης, με 420.000.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο (ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στη χώρα μας ξεπερνά το 1.000.000) αποτελεί μια εξίσου σοβαρή πανδημία που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

 

Μετά την επιτυχία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ίντα είναι το σάκχαρο» (Δεκέμβριος 2020- Ιανουάριος 2021) που στόχευσε στην περιοχή της Κρήτης, περνώντας το μήνυμα της πρόληψης και του εμβολιασμού σε περισσότερους από 154.500 ανθρώπους, η νέα ιντερνετική εκστρατεία, που θα διαρκέσει από 5 Μαΐου έως 15 Ιουνίου έρχεται να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας.

 

Σύμμαχοι στην προσπάθεια είναι επτά σπουδαίοι επιστήμονες της Βορείου Ελλάδας οι οποίοι σε ισάριθμα Facebook Lives θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κόσμου για τον διαβήτη, τη διαχείρισή του και τον εμβολιασμό.

 

Συγκεκριμένα:

* Στις 5 Μαΐου, ο Δημήτριος Σκούτας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, Πρόεδρος Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, θα απαντήσει σε ερωτήματα για το πώς μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του διαβήτη, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

* Στις 6 Μαΐου ο Καθηγητής Πνευμονολογίας & Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Α.Π.Θ. (Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου) Ιωάννης Κιουμής θα μιλήσει για τη σημασία του εμβολιασμού (κατά του SARS-CoV-2 και όχι μόνο), στον γενικό πληθυσμό, αλλά κυρίως στα άτομα με διαβήτη.

 

* Στις 13 Μαΐου θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στον ΣΔτ1 από τον Ενδοκρινολόγο- Διαβητολόγο, υποψήφιο Διδάκτορα του ΑΠΘ, Γεώργιο Τσούτσα.

 

* Στις 25 Μαΐου μπαίνουν στο επίκεντρο ορισμένες από τις πιο σημαντικές επιπλοκές του Διαβήτη, το Διαβητικό Πόδι και η Διαβητική Νευροπάθεια, με οδηγό μας τον Καθηγητή Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης του Διαβητικού Ποδιού, Νικόλαο Παπάνα.

 

* Την 1η Ιουνίου θα εξετάσουμε τον ρόλο της ΠΦΥ στην έγκαιρη διάγνωση και στη διαχείριση των ασθενών με ΣΔ, με καλεσμένο τον Επίκουρο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα της Ιατρικής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Σμυρνάκη.

 

* Στις 3 Ιουνίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Παθολογίας – Σακχαρώδη Διαβήτη ΑΠΘ, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου, Διευθυντή Β’ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Π.Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», Απόστολο Τσάπα, θα μάθουμε περισσότερα για τη φαρμακευτική θεραπεία στον ΣΔτ2.

 

* Τέλος, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή στον διαβήτη θα αναλυθούν στις 10 Ιουνίου, από τον Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Med.Sci με Ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Επ. Συνεργάτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ., Σπύρο Ζαρογιάννη.

 

Αmbassador της καμπάνιας είναι ο γνωστός παρουσιαστής και tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, ο οποίος στο βίντεο λανσαρίσματος της καμπάνιας τονίζει: «Η ζωή είναι γλυκιά όταν φροντίζεις για αυτή. Ο προληπτικός έλεγχος κάνει τη ζωή γλυκιά. Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαλλλαρά;»

 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ https://youtu.be/rzJf5yq9CEw

 

Στη διάδοση του μηνύματος της καμπάνιας θα λάβουν επίσης μέρος η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος Ράνια Θρασκιά, και άλλοι διάσημοι Θεσσαλονικείς, μέσα από Instagram Lives.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.