Ενδαρθρικές Εγχύσεις

Αφαίρεση όρου: Ενδαρθρικές Εγχύσεις Ενδαρθρικές Εγχύσεις Facebooktwitterpinterest

Εγχύσεις οπισθίων αρθρώσεων σπονδυλικής στήλης
Αυτές οι εγχύσεις βοηθούν το γιατρό σας να προσδιορίσει και να αντιμετωπίσει το πόνο στις οπίσθιες αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης.
Οι αρθρώσεις αυτές υπάρχουν και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής σας στήλης τόσο στην αυχενική, στην θωρακική αλλά και στην οσφυοϊερή μοίρα.

Η επιβάρυνση και η καταπόνηση τους καθώς και η εκφυλιστική νόσος προκαλούν σπονδυλαρθροπάθεια, ενώ δεν είναι σπάνια η προσβολή τους σε συστηματικές παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα με εμφάνιση σπονδυλαρθρίτιδας. Δημιουργείται συχνά δε, μία ιδιαίτερη επώδυνη κατάσταση γνωστή ως σύνδρομο των οπισθίων αρθρώσεων. Το ύνδρομο των οπισθίων αρθρώσεων ευθύνεται συχνά για την οσφυαλγία, την ραχιαλγία και την αυχεναλγία στην σπονδυλική στήλη. Οι σπόνδυλοί σας ενώνονται με αυτές τις αρθρώσεις στην οπίσθια επιφάνεια.

Πώς γίνονται οι εγχύσεις οπισθίων αρθρώσεων σπονδυλικής στήλης;
Αρχικά γίνεται εφαρμογή τοπικής αναισθησίας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μίας συσκευής που ονομάζεται ακτινοσκόπιο ο γιατρός καθοδηγεί μία βελόνα στην άρθρωση, στην οποία εισάγει φάρμακο το οποίο επιδρά στα αισθητικά νεύρα, μειώνοντας τη φλεγμονή και τον πόνο. Ο ασθενής αντιλαμβάνεται την επίδραση αυτή ως ένα γλυκό «μούδιασμα» που αντικαθιστά τον πόνο. Ο γιατρός μπορεί να κάνει ένεση σε περισσότερες από μία αρθρώσεις της σπονδυλικής σας στήλη. Η ανακούφιση από τους πόνους γίνεται άμεσα αισθητή.
Ο γιατρός μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία με φάρμακο βραδείας αποδέσμευσης και επίδρασης, ώστε να σας παρέχει μεγαλύτερης διάρκειας ανακούφιση.

Αντώνης Ανδρουλής

Αντώνης Ανδρουλής,
Νευροχειρουργός

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.