Μια παράξενη Άνοιξη

Facebooktwitterpinterest

Το κεφάλαιο κοροναϊός είναι η μόνη είδηση ανά τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Είναι η στιγμή του απολογισμού, της εσωτερικής αναζήτησης, της προσωπικής και της συλλογικής ευθύνης. Ο καθένας μας ανησυχεί έντονα αναφορικά με την πορεία του θέματος και τις επιπτώσεις για τη ζωή του αλλά και των οικείων του, όπως κάθε άλλο άτομο αυτή τη στιγμή ανά τον πλανήτη.

Κατά πώς φαίνεται η επιβίωση εδώ κατακτά τον πρώτο και κύριο λόγο και οι συνήθειες και συνήθεις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής δραστηριότητας του καθενός μας πάνε περίπατο.

Ωστόσο, η περίοδος του #μένουμεσπίτι έκανε έναρξη με τον ερχομό της Άνοιξης στη χώρας μας, την περίοδο της κατεξοχήν ψυχικής αναγέννησης, καθώς οι μέρες μεγαλώνουν, η ώρα αλλάζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η ερωτική διάθεση ξυπνά έπειτα από τη χειμερία νάρκη του χειμώνα.

Αυτή η Άνοιξη όμως, από την αρχή της κιόλας, είναι πολύ διαφορετική, καθώς τη θέση των ερωτικών ορμονών, καταλαμβάνουν οι ορμόνες του άγχους και του φόβου κάνοντας τις καυτές μέρες και νύχτες που έπονται να φαντάζουν ένα μακρινό όνειρο θερινής νυχτός.

Επίσης, το κεφάλαιο “σχέση” παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς το “αγάπη μου ο χρόνος δε μου φτάνει να σε χορτάσω”, εξελίσσεται σε “αγάπη μου, με ενοχλεί ο θόρυβος που κάνεις όταν ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου”.
Είναι γεγονός ότι το κεφάλαιο ερωτική ζωή είναι επικίνδυνο να νοσήσει ανεπανόρθωτα. Όπως συνηθίζω να λέω, το κρεββάτι του κάθε ζευγαριού, είναι ένα καθρέφτισμα των υπολοίπων πτυχών της συντροφικής ζωής του.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, προτείνονται κάποιες ψυχοσωστικές συμβουλές, ανανέωσης της σεξουαλικής ζωής, και γιατί όχι, και της σχέσης αυτής καθ’εαυτής και αυτό επειδή, εν μέσω πανδημίας, δεν παύεις να είσαι άνθρωπος με ορμές, όρεξη για σεξ και ζωή γενικότερα.

Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι το σεξ είναι ψυχικό ισοδύναμη της αίσθησης για επιβίωση και δημιουργία.
Ιδού λοιπόν οι χρυσοί κανόνες αναθέρμανσης της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού εν όψει καραντίνας.

Οι χρυσοί κανόνες αναθέρμανσης της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού εν όψει καραντίνας

(Ξανά)Βγαίνουμε πρώτο ραντεβού.
Οι σύντροφοι εδώ επιλέγουν το μέρος του σπιτιού που τους εμπνέει περισσότερο στο οποίο και συναντιώνται συγκεκριμένη ώρα, ακριβώς όπως θα έκαναν σε ένα υποτιθέμενο πρώτο ραντεβού. Κατάλληλα σημεία μπορούν να είναι το μπαλκόνι, η ταράτσα, ενδεχομένος ο κήπος/αυλή (για τους πιο προνομιούχους και τυχερούς). Ντύνονται κατάλληλα, αρωματίζονται, φορούν κάτι που τους κάνει να αισθάνονται αυτοπεποίθηση και σέξι, βγάζοντας επιτέλους το πιτζαμακι/παντοφλάκι της καρατίνας που-πιστέψτε με- καθ’ότι άνετο υιοθετείται από όλες μας αλλά σκοτώνει οποιαδήποτε ερωτική αίσθηση στο ζευγάρι. Λίγη φαντασία χρειάζεται και τα πράγματα θα καταλήξουν εκεί που πρέπει.

Κεφάλαιο Sexting.
Έστω αν βρίσκεστε δίπλα δίπλα στον καναπέ ή στο διπλανό δωμάτιο ένα ερωτικού περιεχομένου μήνυμα αναστατώνει τις αισθήσεις, δημιουργεί φαντασιώσεις και το θερμόμετρο της ερωτικής επιθυμίας ανεβαίνει κατακόρυφα.Είναι μια τριπλέτα φυσικών γεγονότων με την ερωτική επιθυμία να αποτελεί το τελικό στάδιο. Όλα ξεκινούν από τη φαντασίωση. Πειραματιστείτε ελεύθερα, συζητώντας και ζητώντας από το σύντροφο όσα θα θέλατε μαζί του αφού ο χρόνος είναι άπλετος και μπορείτε όλα να τα δοκιμάσετε.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη.
Ένα ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια, κεριά και γιατί όχι το αγαπημένο σας ποτό από δίπλα είναι σκηνικό (σχεδόν) βγαλμένο από ταινία. Το ζεστό νερό και οι ζεν οσμές χαλαρώνουν τους μύες, διώχνουν τη συσσωρευμένη ένταση και σε φέρνουν (πιο) κοντά κυριολεκτικά. Για τους κυνικούς της παρέας, δοκιμάστε το μόνοι και επιστρέψτε στο ταίρι σας όταν θα έχετε τσάκρα ανοιχτά και αναζωογονημένα.

Οι ίδιοι κανόνες διέπουν και την κρεβατοκάμαρα. Ένα χαλαρωτικό μασάζ από το ταίρι σας, χαλαρώνει ισάξια, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να μάθετε το σώμα του/της συντρόφου σας, τα σημεία που τον/την ερεθίζουν και προτιμά. Συνήθως, δίνεται στη θεραπεία ζεύγους και ως εκπαιδευτική άσκηση. Είναι ο προάγγελος μιας πετυχημένης σεξουαλικής περιπέτειας και ότι ήθελε προκύψει.

Κάνουμε το πορνό σύμμαχό μας
Πολλές φορές ακούω (κυρίως γυναίκες) να παραπονιούνται ότι ο σύντροφος τους περνά χρόνο στο κινητό, κλεισμένος στο μπάνιο ή αργά το βράδυ μακριά τους, παρακολουθώντας πορνό, κάτι το οποίο τις κάνει έξαλλες και δεν ξέρουν πώς να το προσεγγίσουν κατάλληλα ζητώντας τη βοήθεια μου.

Η βιομηχανία του πορνό ωστόσο, μπορεί από αντίζηλος να μετατραπεί σε πηγή εκπαιδευτικού υλικού, ενημέρωσης και απόλυτης ευχαρίστησης. Πολλές φορές στη θεραπεία ζεύγους εκτιμάται ότι η παρακολούθηση εκπαιδευτικού τύπου πορνό μπορεί να ενημερώσει τα μέλη του ζευγαριού, να τα απελευθερώσει από δυσάρεστα συναισθήματα όπως ντροπή, ενοχή και να αναζωογονήσει το κρεβάτι τους με νέα μοτίβα που είτε δε φαντάζονταν είτε δεν τολμούσαν να ζητήσουν από το έτερον ήμισυ.

Παρακολουθήστε λοιπόν μια ταινία πορνό μαζί με το/τη σύντροφο, μοιραστείτε τις ιδιαίτερες ερωτικές επιθυμίες και φαντασιώσεις ή απλώς αφεθείτε να κάνετε ότι κάνουν οι πρωταγωνιστές. Φαίνεται να το απολαμβάνουν.

Γυμναζόμαστε μαζί.
Τα οφέλη της εκγύμνασης είναι γνωστά στους περισσότερους.
Εκκρίνονται ενδορφίνες, ορμόνες που συσχετίζονται με την καλή διάθεση και ευεξία, κάτι το οποίο χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο, σε καιρό καραντίνας, ο περιορισμός του χώρου μπορεί να σας οδηγήσει να γυμναστείτε (και) παρέα με το σύντροφο σας.

Πολλά ζευγάρια καταφεύγουν στη γιόγκα και το διαλογισμό καθώς η πνευματικοτητα είναι μια σανίδα σωτηρίας αυτές τις μέρες με ευεργετικές ικανότητες τόσο για το σώμα όσο και τον ψυχικό μας κόσμο.
Επιπλέον, ένα γυμνασμένο, καλλίγραμμο κορμί είναι περισσότερο θελκτικό καθώς και πιο ευλύγιστο για μαραθώνιες επιδόσεις στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Βόλτα στον Ήλιο.
Συμπληρώντας την κατάλληλη φόρμα (Β6) ή στέλνοντας μήνυμα στο 13033 η όμορφη γειτονιά σας σας περιμένει προς εξερέυνηση. Τα αγαπημένα στέκια μπορεί να είναι κλειστά, ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη δημιουργία βιταμίνης D. Δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, αλλά η βιταμίνη D σχετίζεται με την ερωτική επιθυμία και στα δύο φύλα, την καλή στυτική λειτουργία στους άντρες καθώς και την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα τους.

Επίσης, η εν λόγω βιταμίνη, είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία και τις διεργασίες που διεκπαιρεώνονται στο μεταβολισμό μας, με άλλα λόγια μια από τις κύριες βιταμίνες (μαζί με τη βιταμίνη C) ως προς τη θωράκιση του οργανισμού μας απέναντι σε εξωτερικές δυσμενείς συνθήκες.

Σμαρούλα Κυριαζίδη, διδάκτωρ Σεξολογίας

Σμαρούλα Κυριαζίδη,
διδάκτωρ Σεξολογίας

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.