Συζυγική απιστία…

Facebooktwitterpinterest

Είναι γεγονός ότι η σχέση του ζευγαριού στα πλαίσια του έγγαμου βίου περνάει μέσα από δυσκολίες και προβλήματα. Και οι δύο σύντροφοι καλούνται όχι μόνο να φροντίσουν τη σχέση τους αλλά και πολλές άλλες υποχρεώσεις που σχετίζονται με την απόκτηση παιδιών και τη δημιουργία οικογένειας. Η αλήθεια είναι ότι τα παντρεμένα ζευγάρια είναι εκείνα που συχνότερα «καταφεύγουν» στην απιστία, ενώ η πιθανότητα χωρισμού είναι συνήθως μικρότερη σε σχέση με τα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα.

Το γεγονός αυτό βέβαια εξαρτάται και από παράγοντες όπως είναι το φύλο του απατημένου, η ηλικία του, η οικονομική του κατάσταση κ.α.

Ο γάμος δημιουργεί συχνά την αίσθηση ότι ο/η σύζυγος είναι δεδομένος, το φλερτ, η διεκδίκηση, το πάθος αρχίζουν να φθίνουν μέσα στη σχέση του ζευγαριού ενώ τη θέση τους παίρνουν οι οικονομικές υποχρεώσεις, η ρουτίνα της καθημερινότητας, οι ανάγκες των παιδιών…

Η έλλειψη επικοινωνίας, ένα από τα βασικά αίτια απιστίας, οδηγεί στην αναζήτηση πάθους μέσω της επαφής με ένα άτομο εξιδανικευμένο που ενεργοποιεί συναισθήματα παλιά και ξεχασμένα. Πολύ συχνά, η εξωσυζυγική σχέση, σταθερή ή ευκαιριακή δεν αποκαλύπτεται. Άλλες φορές, ο απατημένος/η μπορεί να εθελοτυφλεί γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο στη σχέση.

Η απόφαση για το πώς κάποιος θα αποφασίσει να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα μέσα στη σχέση, είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό πριν πάρει κανείς την απόφαση να έχει αξιολογήσει τα αίτια που οδήγησαν στη συγκεκριμένη κατάσταση και τις δυνατότητες που έχει  να τη διαχειριστεί ώστε να είναι ξεκάθαρος για την πορεία που σκοπεύει να ακολουθήσει.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.