«Έχουμε δικαίωμα όλοι στην ομορφιά»

Βέλτιστες προσεγγίσεις για τον ασθενή με ψωρίαση κατά πλάκας Facebooktwitterpinterest

Ενημερωτική εκστρατεία  του ΚΑΛΥΨΩ σε αισθητικούς και κομμωτές

 Ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο « Έχουμε δικαίωμα όλοι στην ομορφιά» πραγματοποιεί το Σωματείο Υποστήριξης  Ανθρώπων με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των  κομμωτών και των αισθητικών  για την ψωρίαση, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Hellas.

Τα 2 βασικά μηνύματα της εκστρατείας είναι:

  • Μη φοβάστε την επαφή με την προσβεβλημένη επιφάνεια δέρματος (κεφαλιού).
  • Η ψωρίαση ΔΕΝ είναι μεταδοτική! Δεν προκαλείται από κάποιον ιό ή παθογόνο μικρόβιο. Δεν μπορείτε να την «κολλήσετε» από κάποιον ή να την μεταδώσετε εσείς σε άλλους.

Η ενημερωτική εκστρατεία περιλαμβάνει την αποστολή ηλεκτρονικού εντύπου στα μέλη των  επαγγελματικών  συλλόγων του κλάδου των κομμωτών και των αισθητικών  και την  ανάρτησή του στο site  τους καθώς επίσης  και την ανάρτηση του εντύπου στη σελίδα Facebook του ΚΑΛΥΨΩ ( https://www.facebook.com/kalipso.gr),με απώτερο σκοπό την κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Οι φορείς που αποδέχτηκαν την πρόταση του Σωματείου και συμμετέχουν στην εκστρατεία είναι:

  • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Η ψωρίαση έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν πολύ συχνά δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, κοινωνικό στιγματισμό, αποκλεισμό από δημόσιους χώρους όπως πισίνες, παραλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α., επιφυλακτικότητα σε χώρους προσφοράς υπηρεσιών όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, επιμέλεια νυχιών κλπ. με αποτέλεσμα τη χαμηλή αυτοπεποίθηση, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και με την πάροδο του χρόνου, την κατάθλιψη.

 

Σχετικά με το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ»

Το Σωματείο «ΚΑΛΥΨΩ», είναι πανελλαδικός φορέας ενταγμένος στα εθνικά μητρώα φορέων παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και εθελοντικών ΜΗ.ΚΥ.Ο.  Ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, η κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η προάσπιση των δικαιωμάτων και η προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, που τους συνδέει η κοινή νόσος, αποτελούν βασικούς στόχους του Σωματείου «ΚΑΛΥΨΩ».

Τηλ. Ψυχολογικής Υποστήριξης: 210 721 2002

Τα στοιχεία επικοινωνίας  του Σωματείου είναι: Χίου 29, 104 37 Αθήνα, www.kalipso.gr ,  e-mail: info@kalipso.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.