Χρήσιμες συμβουλές για υγιή νύχια και μαλλιά

Facebooktwitterpinterest
Όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά και τα νύχια επηρεάζονται από μία μη ισορροπημένη διατροφή. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την λάμψη του, τα μαλλιά και τα νύχια μπορούν να γίνουν ξηρά και εύθραυστα.

Εκτός της διατροφής, επιλογές του καθημερινού τρόπου ζωής μας έχουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του δέρματος, των  μαλλιών και των νυχιών μας.

Για παράδειγμα το κάπνισμα επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την ποσότητα της βιοτίνης σ’ αυτό. Η βιοτίνη, είναι μία βιταμίνη που περιλαμβάνεται σε προϊόντα για τα μαλλιά και τα νύχια, ενισχύοντας και τα δύο.

Υπάρχουν τρόφιμα που καλό θα ήταν να μην υπερκαταναλώνουμε εάν θέλουμε τα νύχια και τα μαλλιά μας να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
1) Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο
Ορισμένα είδη ψαριών που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, όπως ο ξιφίας, το σκουμπρί ή ο τόνος. Άτομα που συνηθίζουν να τρώνε ψάρια ωμά, (sushi) αρκετές φορές την εβδομάδα συνήθως παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση.
2) Ζάχαρη
Η ζάχαρη επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.
Όταν η ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα αυξάνεται, το σώμα παράγει περισσότερη ινσουλίνη, αυξάνοντας ταυτόχρονα το επίπεδο των ανδρογόνων ορμονών με αποτέλεσμα τη λέπτυνση των τριχοθυλακίων, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.
3) Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
Τα γλυκά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κέικ, τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, αυξάνουν το επίπεδο των ανδρογόνων ορμονών και επηρεάζουν με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά και τα νύχια.
4) Κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων βιταμίνης Α
Στην περίπτωση που καταναλώνεται σε υψηλές δόσεις βιταμίνη Α, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα τριχόπτωσης. Συνήθως ένα πολυβιταμινούχο σύμπλεγμα δεν περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Α, αλλά στην περίπτωση που ληφθεί ξεχωριστά ως συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβιταμίνωση Α.
Στο εξειδικευμένο σε θέματα Τριχόπτωσης Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή, αντιμετωπίζουμε την απώλεια μαλλιών ακολουθώντας σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους και εφαρμόζουμε «πρωτοποριακές» τοπικές θεραπείες με εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Άουρα Υφαντή, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Άουρα Υφαντή,
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.