Ο ρόλος των ξηρών καρπών, στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Ο ρόλος των ξηρών καρπών, στην καλή λειτουργία της καρδιάς Facebooktwitterpinterest

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια καθώς και τα φιστίκια, αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία τροφής , που προσφέρουν σημαντικότατα οφέλη στον οργανισμό μας, δηλαδή, μας παρέχουν ενέργεια, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως τα ακόρεστα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, ανόργανα συστατικά όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό κλπ.

Πληθώρα μελετών επιβεβαιώνει την κατανάλωση τους, ευεργετική, για τη ρύθμιση της καλής (HDL-Chol) χοληστερόλης στο αίμα, των τριγλυκεριδίων καθώς και για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, αφού το αμινοξύ αργινίνη που περιέχει, βοηθά τις αρτηρίες μειώνοντας έτσι, τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.
Στην καθημερινότητα ο σύγχρονος άνθρωπος, οφείλει να τους συμπεριλαμβάνει ως ενεργειακό σνακ στη δουλειά και το σπίτι, είτε ενσωματώνοντας τους, στη παρασκευή φαγητών, είτε γλυκών επιδορπίων αντίστοιχα.
Επίσης, η περιεκτικότητα τους σε τρυπτοφάνη, λειτουργεί θετικά στη βελτίωση της διάθεσης, ζωτικής σημασίας, για τους ταχείς και πιεστικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.
Μια μικρή χούφτα, κατά προτίμηση, από ανάλατους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς είναι μια ικανοποιητική δόση στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Αντωνίου Π. Σταματίνα , Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Αντωνίου Π. Σταματίνα ,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.