BOTOX: Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις

Facebooktwitterpinterest

Τι θεραπεία είναι το BOTOX;

Πρόκειται για έγχυση πολύ μικρής ποσότητας βοτουλινικής τοξίνης σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου με σκοπό την εξάλειψη ρυτίδων στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στο λεγόμενο «πόδι χήνας». Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα.

Το πρόσωπο είναι παγωμένο μετά το BOTOX;

Η έγχυση γίνεται σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου, έτσι δεν μειώνεται η συνολική του εκφραστικότητα και δεν φαίνεται παγωμένο.

Υπάρχει αισθητικότητα στο μέτωπο μετά το BOTOX;

Η θεραπεία δεν επηρεάζει καθόλου την αισθητικότητα του προσώπου, συνεπώς δεν αλλάζει τίποτα σε αυτήν.

Πόσο διαρκεί; Πότε μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία; Υπάρχει περίπτωση να χειροτερέψουν οι ρυτίδες αν δεν επαλειφθεί;

Το αποτέλεσμα της θεραπείας γίνεται αντιληπτό 24 ώρες μετά τη θεραπεία και οριστικοποιείται στις 14 ημέρες. Διαρκεί 4-6 μήνες, μετά από επανειλημμένες εφαρμογές όμως διαρκεί περισσότερο. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί όταν γίνουν και πάλι ορατές οι ρυτίδες. Εάν δεν επαναληφθεί , το πρόσωπο απλά γυρνάει στην πρότερη του κατάσταση.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος μετά τη θεραπεία; Πρέπει να μείνει στο σπίτι;

Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας στο σπίτι, μπορεί ο καθένας για γυρίσει αμέσως στις δραστηριότητες του. Οι οδηγίες που του δίνονται αμέσως μετά, είναι να αποφύγει τη γυμναστική, το σκύψιμο, την κατάκλιση και το τρίψιμο της περιοχής της έγχυσης για τρεις ώρες.

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη παρενέργεια του BOTOX;

Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια του BOTOX, όπως και κάθε άλλης ενέσιμης θεραπείας, είναι η μελανιά στο σημείο της έγχυσης, που εύκολα καλύπτεται με make up, και διαρκεί το περισσότερο μια εβδομάδα.

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν BOTOX;

Η θεραπεία αντενδείκνυται σε έγκυες, θηλάζουσες και ασθενείς με νευρομυικές παθήσεις.

Η τοξίνη αυτή είναι επικίνδυνη;

Η ποσότητα της τοξίνης που χρησιμοποιείται από τους Δερματολόγους είναι ελάχιστη. Η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται σε άλλες θεραπευτικές εφαρμογές στην ιατρική όπως σε ασθενείς με σπαστική παράλυση είναι πολλαπλάσια και δεν δημιουργεί ούτε εκεί παρενέργειες. Η εφαρμογή από ειδικευμένο Ιατρό εξασφαλίζει την ασφάλεια της θεραπείας.

Συμπερασματικά…

Το Botox είναι μια απλή πλήρως αναστρέψιμη θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τους Δερματολόγους, εύκολη, γρήγορα εφαρμόσιμη και ασφαλής στο ιατρείο. Η εξάλειψη των ρυτίδων του μετώπου δίνει αμέσως μια ξεκούραστη και νεανική όψη στο πρόσωπο. Οι θεραπείες αντιγήρανσης έχουν πάψει πλέον να αποτελούν ταμπού για τις σύγχρονες γυναίκες που φροντίζουν την εμφάνιση τους.

Παυλίνα Στόγιου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Παυλίνα Στόγιου,
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.