Αξιολόγηση και χειρουργική αντιμετώπιση της επιληψίας σε παιδιά

Αξιολόγηση και χειρουργική αντιμετώπιση της επιληψίας σε παιδιά Facebooktwitterpinterest

Το Rothschild Foundation Hospital του Παρισιού πιο κοντά στον Κύπριο ασθενή

Το Adolphe Rothschild Foundation Hospital, ένα από τα πιο γνωστά νοσοκομεία της Γαλλίας, είναι ένα από τα πλέον εξειδικευμένα παγκοσμίως στη διάγνωση, αξιολόγηση και χειρουργική αντιμετώπιση της επιληψίας, σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Μόνο το Παιδο-νευροχειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου έχει διαχειριστεί περισσότερα των 2,500 περιστατικά επιληψίας.

To Rothschild Foundation Hospital, το οποίο πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με εταιρεία ιατρικών υπηρεσιών στην Κύπρο, είναι σήμερα το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς στη Γαλλία με εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στην ενδοκρανιακή διερεύνηση, την επονομαζόμενη στερεο-ηλεκτρο-εγκεφαλογραφία (SEEG), η οποία γίνεται με την τοποθέτηση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο, απευθείας σε επαφή με την περιοχή που θεωρείται υπεύθυνη για την επιληψία, με πολύ υψηλή ακρίβεια.
Άλλες καινοτόμες τεχνικές που έχουν δημιουργηθεί και προσφέρονται από το Adolphe Rothschild Foundation Hospital είναι η ημισφαιρική αποσύνδεση ή ημισφαιροτομία και η ενδοσκοπική αποσύνδεση υποθαλαμικών αμαρτωμάτων (αποσύνδεση της περιοχής προέλευσης των επιληπτικών κρίσεων).
Τα στατιστικά στοιχεία από το Νοσοκομείο δείχνουν ότι είναι δυνατή η αποθεραπεία πέραν του 50% των παιδιών με επιληψία, ενώ άλλες τεχνικές που εφαρμόζει στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μειώνοντας τη συχνότητα και την ένταση των επιληπτικών κρίσεων.

Η επιληψία είναι χρόνια εγκεφαλική ασθένεια, η οποία λαμβάνει διάφορες μορφές ανάλογα με την ηλικία και τις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται. Στα παιδιά, αυτή η ασθένεια δρα στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο προκαλώντας σοβαρές μορφές αναπηρίας, έλλειψη προσοχής, προβλήματα στην ομιλία, στην κατανόηση καθώς και μαθησιακές δυσκολίες.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι επιληπτικές κρίσεις επιμένουν παρά τη φαρμακευτική αγωγή. Σχεδόν στο 30% των επιληψιών που εμφανίζονται, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων και σοβαρών μορφών, όπως είναι το σύνδρομο Lennox-Gastaut το οποίο προσβάλλει ηλικίες μεταξύ 2-6 ετών ή το West Syndrome, το οποίο προσβάλλει βρέφη μικρότερα του ενός χρόνου, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αποτελέσει τη λύση.

Το Rothschild Foundation Hospital είναι πλέον πολύ εύκολα προσβάσιμο για τους Κύπριους ασθενείς, για επί τόπου επίσκεψη, απομακρυσμένη διάγνωση ή τηλεδιάσκεψη, καθώς αντιπροσωπεύεται στην Κύπρο από την εταιρεία iMER Medical Services.
Πέραν της εξειδίκευσης στην επιληψία, το Νοσοκομείο είναι ένα από τα πρώτα στον κόσμο που ειδικεύεται στη θεραπεία υποθαλαμικών αμαρτωμάτων, μίας βλάβης, η οποία εμφανίζεται μεταξύ της 33ης και 41ης ημέρας της κύησης και αφορά στην έκτοπη κυτταρική διαφοροποίηση.
Το Παιδο-Νευροχειρουργικό του Τμήμα χειρίζεται επίσης περιστατικά υδροκεφαλίας, κρανιοσυνόστωσης (πρώιμη σύγκλιση μιας ή περισσότερων ραφών του κρανίου των νεογνών), αφαίρεση όγκων σπονδυλικής στήλης και αυχενική δυσπλασία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.