Αποτρίχωση με laser

Αποτρίχωση με laser Facebooktwitterpinterest

Στο ιατρείο μας υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης αποτρίχωσης με laser Αλεξανδρίτη 755 nm τελευταίας τεχνολογίας. Το μηχάνημα Gentle Lase Pro-U είναι τo τελευταίο μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας Candela, η οποία είναι από τις πλέον πρωτοπόρες και αξιόπιστες εταιρείες ιατρικών laser σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την εκλεκτική φωτοθερμόλυση η ενέργεια που παράγεται από τη συσκευή laser μετατρέπεται σε θερμότητα που απορροφάται εκλεκτικά από τη μελανίνη, η οποία εντοπίζεται κυρίως στους τριχικούς θυλάκους με αποτέλεσμα να τους καταστρέφει και να εμποδίζει την επανέκφυση των τριχών.
Η αποτρίχωση με laser είναι ιδανική για σκούρες τρίχες, ενώ οι ξανθές και λευκές τρίχες λόγω ανεπαρκούς ποσότητας μελανίνης δεν ανταποκρίνονται στην θεραπεία. Η ανάπτυξη των τριχών ακολουθεί 3 στάδια: το αναγενές, το καταγενές και το τελογενές στάδιο. Κάθε δεδομένη στιγμή σε κάθε περιοχή του σώματος που παρουσιάζει τρίχες, ένα ποσοστό των τριχών βρίσκεται στο αναγενές στάδιο, ενώ ένα άλλο ποσοστό βρίσκεται στο τελογενές και καταγενές στάδιο.
Το laser μπορεί να αφαιρέσει μόνο τρίχες που βρίσκονται στο αναγενές στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι κατά κανόνα απαιτούνται επαναλήψεις των συνεδριών laser (ανά 2 μήνες περίπου), μέχρι να στοχευθούν κυκλικά όλες οι τρίχες μιας συγκεκριμένης περιοχής. Συνήθως απαιτούνται 5-6 συνεδρίες για οριστικό αποτέλεσμα.

Η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε γυναίκες και άνδρες.

Αν υπάρχει συνοδός ορμονική διαταραχή, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και η αιτία αυτής για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Δέσποινα Παπαθεμελή, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Δέσποινα Παπαθεμελή,
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.