Θωρακοσκοπική συμπαθεκτομή για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας

Facebooktwitterpinterest

Η υπεριδρωσία είναι μια άβολη κατάσταση κατά την οποία ο παθών ιδρώνει υπερβολικά, κυρίως στην παλάμη και τις μασχάλες αλλα και το πρόσωπο. Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού τα πλείστα των περιστατικών ταλαιπωρούνται από “ποτάμια” ιδρώτα που δεν τους αφήνει όχι μόνο να βάλουν τα ρούχα που επιθυμούν, αλλά δε μπορούν ούτε να κρατήσουν ένα μολύβι, ειδικά όταν είναι στρεσαρισμένοι!!

Για την αντιμετώπιση έχουν προταθεί πολλές συντηρητικές μέθοδοι (ειδικές κρέμες, botox) χωρίς όμως αποτελέσματα. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μετά από μια σχετικά απλή και όχι τόσο επικίνδυνη επέμβαση, που στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού, δεν αφήνει ούτε ουλές αλλά κυρίως επιτυγχάνει λύση στο πρόβλημα σε πάνω από το 90% των περιπτώσεων!
Παρακάτω παρουσιάζω την πρώτη τέτοια επέμβαση που έγινε ποτέ στην Κύπρο (για την Ελλάδα επιφυλάσσομαι…) και η οποία πραγματοποιήθηκε σε νεαρή ασθενή με ιδιαίτερα έντονα συμπτώματα. Χρειάστηκαν περίπου 30’ χειρουργικού χρόνου, τομή περίπου 1-1.5 εκατοστών και έλαβε εξιτήριο μόλις 24 ώρες αργότερα. Τα συμπτώματα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ με το πέρας της επέμβασης.
Η ίδια επέμβαση μπορεί να βοηθήσει και σε άλες σοβαρές καταστάσεις όπως σύνδομο Raynaud, καυσαλγία, κ.α.

Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος, Θωρακοχειρουργός

Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος,
Θωρακοχειρουργός

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.