«Νοσηλεία παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες που παραπέμπονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο»

«Νοσηλεία παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες που παραπέμπονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» Facebooktwitterpinterest

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες που αφορούν στη νοσηλεία παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες τα οποία παραπέμπονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σας ενημερώνουμε για άλλη μια φορά ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καλύπτει παγίως εντελώς δωρεάν τη νοσηλεία απόρων ή ανασφάλιστων παιδιών όταν και εφόσον αυτά παραπέμπονται από δημόσια νοσοκομεία.

Επιπλέον το ΩΚΚ καλύπτει και τη διατροφή του γονέα που συνοδεύει το παιδί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες στο ΩΚΚ από τα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», αρκετά από τα οποία ήταν άπορα ή ανασφάλιστα.

Η πιο πρόσφατη λίστα που συζητήθηκε στις 11/5/20 εμφανίζει 22 συνολικά περιστατικά, εκ των οποίων 8 προγραμματίζονται για χειρουργική αντιμετώπιση στο ΩΚΚ, με 4 από αυτούς τους ασθενείς να είναι ανασφάλιστοι. Επίσης, 5 ασθενείς προγραμματίζονται για καθετηριασμό και επαναξιολόγηση αναγκαιότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας τους.
Τέλος, 5 ασθενείς έχουν χειρουργηθεί είτε στο ΩΚΚ είτε αλλού και 4 ασθενείς δεν χρήζουν παρέμβασης επί του παρόντος.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.