Η FAMAR ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΟΦ

Η York Capital Management και η Elements Capital Management Facebooktwitterpinterest

ΤΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝTA ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020. Δεκτή από τον ΕΟΦ έγινε η αίτηση που υπέβαλε η FAMAR για άδεια παραγωγής υγρού αντισηπτικού χεριών, με σκοπό τη δωρεά του προϊόντος στο ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η FAMAR ανέλαβε τη χρηματοδότηση των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένης της αλκοόλης, καθώς και το κόστος παραγωγής 8.000 λίτρων τα οποία θα διανέμονται σε δύο συσκευασίες, μπουκάλια των 400 ml με αντλία και μπουκάλια των 50 ml με καπάκι, ώστε να διευκολύνεται τόσο η επαγγελματική όσο και η ιδιωτική χρήση.
Η FAMAR θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο Υπουργείο Υγείας, ενώ θα προσφέρει σημαντικές ποσότητες στις κοινότητες γύρω από τα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελλάδα, καθώς και στους υπαλλήλους της FAMAR και τις οικογένειές τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προϊόν παράγεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η York Capital Management (York) και η Elements Capital Management (ECM) ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Νότια Ευρώπη της εταιρείας FAMAR — ηγέτη στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης για τη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών.
Η σημαντική αυτή συναλλαγή που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα.
Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ (CEO – Διευθύνων Σύμβουλος), ο Κώστας Ρεγγής (COO – Γενικός Διευθυντής) και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς (προσωρινός CFO – Οικονομικός Διευθυντής). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της FAMAR: «Η κίνηση αυτή είναι μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την οποία έχουν δεσμευτεί τόσο η νέα διοίκηση όσο και ιδιοκτήτες της FAMAR».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.