Τι αλλάζει στον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ

Facebooktwitterpinterest

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να αναθεωρηθούν είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων φαρμακευτικής κάλυψης και λεπτομέρειες που αφορούν τους χρονίως πάσχοντες.
Αλλαγές σε παρεχόμενες υπηρεσίες προς ασφαλισμένους και δικαιούχους, αναμένονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

Έναν χρόνο μετά την προηγούμενη αναθεώρηση, η διοίκηση του Οργανισμού προχωρεί σε νέες αλλαγές, με σκοπό να αντιμετωπίσει ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα ασθενείς και υπηρεσίες.

Με απόφασή του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος (φωτογραφία κάτω δεξιά), συγκρότησε 14μελή ομάδα εργασίας, η οποία θα εισηγηθεί στη διοίκηση τις αλλαγές.

Συντονιστής της είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ Θεοφάνης Ρηγάτος (φωτογραφία κάτω αριστερά), με αναπληρώτριά του την Αρετή Αντωνούδη, προϊσταμένη του τμήματος ΕΚΠΥ και Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Οργανισμού.

Στην ομάδα μετέχουν και οι: Παναγιώτα Τζώρτζη, Αυγούστα Γιαννούλη, Βασίλειος Κουράφαλος, Χρυσάνθη Νιφόρα, Νικόλαος Κικίλιας, Ευγενία Πολυτσάρχη, Ιωάννα Μαύρου, Γεωργία Ζαχοπούλου, Εμμανουέλα Σπυροπούλου, Αναστασία Σφακιανάκη, Αικατερίνη Αγραβάρα και Μαρία Γεωργίου.

Η ομάδα έχει λάβει εντολή να ακολουθήσει “σφιχτό” πρόγραμμα και να υποβάλει τις προτάσεις της έως το τέλος Φεβρουαρίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση έως το Πάσχα.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ έχει ζητηθεί από τους συντονιστές των Περιφερειακών Διευθύνσεων (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ να συγκεντρώσουν τις παρατηρήσεις και προτάσεις όλων των διευθυντών τους.
Αλλαγές
Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να αναθεωρηθούν είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων φαρμακευτικής κάλυψης. Ασθενείς με αναπηρία 80% και άνω δεν καταβάλλουν συμμετοχή στα φάρμακα, αλλά παρατηρείται το φαινόμενο να μην καταχωρείται από τους γιατρούς η σχετική παρατήρηση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις κατακεκλιμένους ασθενείς, καθώς δεν είναι σαφές εάν η συγκεκριμένη ιδιότητα αφορά άτομα που βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά στην κατάσταση αυτή.

Αναμένεται να ξεκαθαρίσει το εάν στη συγκεκριμένη ομάδα ανήκουν μόνον όσοι είναι κατάκοιτοι ή και ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.

https://www.iatronet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.